Carska krompiruša je daleko od posne pite: Puna kalorija, ukusna na kvadrat - jednostavno nezaboravan ručak

Ova pita je daleko od posne, jer je toliko kalorična i sočna da joj niko ne može odoleti

Objavljeno: 04.09.2024. 13:55h 14:01h
Autor:
Carska krompiruša, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za fil:

  • 1 veći prazi luk
  • 5 do 6 crvenih paprika
  • 500g krompira
  • Ulje za prženje
  • So, biber - po vašem ukusu

Testo:

  • 200g kiselog mleka
  • 200ml mineralne vode
  • 100ml ulja
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 650g brašna

Za premazivanje:

  • 200g putera ili margarina
  • 100ml ulja

Priprema: U dublji tiganj prodinstajte luk, paprike i krompir. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.

Umesite testo od kiselog mleka, jaja, vode, ulja, brašna i praška za pecivo. Testo razvucite što više oklagijom pa premažite sa puterom ili uljem. Zatim ponovite postupak nekoliko puta. Razvijte na kraju i filujte i uraolajte pa opet premažite i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 35 minuta.