Postoje čak 10 vrsta orgazama kod žena, a od jednog se pada u nesvest: Evo kako ih je sve najlakše postići

Postoje 10 vrsta orgazama kod žena, a evo kako ih postići.

Objavljeno: 08.09.2024. 17:14h 18:04h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako ste mislili da postoje samo dve vrste orgazma - klitoralni i vaginalni, varate se. Orgazam možete doživeti stimulirajući bradavice, a evo koji još postoje.

Žene, iako toga možda nisi svesne, na čak 12 različitih načina mogi doživeti orgazam. Naime, stručnjakinja za intimne odnose i veze Odri Endrus, otkrila je različite načine kako doći do svih tih orgazama - samo ne u isto vreme.

1. Klitoralni orgazam

Orgazam koji se postiže klitorisom najčešći je i gotovo 90 posto žena ga je doživelo. Trećina ga doživi tokom seksa, a ženama kojima je klitoris bliže vaginalnom otvoru puno je lakše doživeti orgazam tokom penetracije. Zanimljivo je što klitoris služi isključivo užitku, iako se užitak može postići i kroz druge delove tela.

foto: Shutterstock

2. Vaginalni orgazam/G tačka

G tačka je skupina živaca iznad prednjeg vaginalnog zida, iako neki stručnjaci smatraju da ona zapravo ne postoji.

3. Stopljeni orgazmi

Stopljeni orgazmi nastaju kad žena oseti nadražaje s različitih mesta na telu u isto vreme. Možete 'zapaliti' nekoliko endogenih zona u isto vreme, što može biti odlično.

4. Višestruki orgazam

Višestruki orgazam možete doživeti ako uzmete pauzu za odmor između, ili pričekate samo minut i krenete u drugu (ili treću) rundu. Pričekajte da se oslobodite oksitocina u mozgu, poznatog kao hormon ljubavi, pa onda uzmite još malo. Kada krenete, doživećete ogroman orgazam od kog se pada u nesvest.

foto: Profimedia

5. Analni orgazam

Iako se o tome ne govori često, žene mogu doživeti orgazam analno, jer je na tom području takođe reč o skupini živaca koji će vas dovesti do velikog užitka.

6. Pospani orgazam

Iako se čini nemoguće, možete doživeti orgazam u snu. Neopterećeni drugim mislima, u snu ste najopušteniji, a ako je san vruć, može vas dovesti do orgazma. Ako vam se to dogodi, taj ugodni osećaj će vas i probuditi.

foto: Shutterstock

7. Cervikalni orgazam

Postiže se dubokom penetracijom, a žene ga osete kroz celo telo. Najbolji način kako ga postići je "zagrevanjem" u raznim pozama, a zatim začiniti sve sa dogi pozom.

8. U-tačka

Uretra nije samo za mokrenje, kaže Odri. Okružena je nekim skrivenim delovima klitorisa, a kad je stimulisana, može dovesti do popularnog "prskanja". Možete je stimulisat standardnim vibratorom, ali pre nego krenete, svakako pripremite peškir.

9. A-tačka

foto: Shutterstock

A tačka se smatra drugom G tačkom, a nalazi se navodno iznad grlića materice. Navodite partnera da je dodiruje prstom ili igračkom, a zatim se spusti niže za uistinu jak orgazam.

10. Orgazam bradavicama

Igra grudima stimuliše isti deo mozga kao genitalna i klitoralna stimulacija.

"Ključno je dovesti sebe do ruba užitka više puta. Prvo masirajte područje oko grudi, torzo i trbuh kako bi podstaknuli cirkulaciju oko grudi. Dodirom lakim poput perca dodirujte grudi, no ne po areolama i bradavicama. To područje ne dodirujte sve dok niste jako uživljeni. Kad vas preplavi osećaj da ne možete više čekati, lagano štipajte bradavice - to bi trebalo dovesti do jakih talasa zadovoljstva koji će vam preplaviti celo telo", objašnjava Odri.

Bonus video: