Jelena Đoković oduševljena pravilima škole koju pohađaju njena deca: Ništa nije isto kao u običnim obrazovnim ustanovama

Naslednica Novaka i Jelene Đoković proslavila je svoju sedmi rođendan i pošla u prvi razred, a čini se da su roditelji više uzbuđeni od Tare

Objavljeno: 03.09.2024. 14:01h 14:11h
Foto: Abdullah Firas/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak i Jelena Đoković od juče u kući imaju dva školarca - Stefa je krenuo u četvrti razred, a mezimica Tara je postala đak prvak. Iako im je otac jedan od najboljih sportista ikada, Nole se zajedno sa suprugom trudi da njihovi naslednici ne osete previše teret očeve slave, te da imaju detinjstvo kao i sva druga deca. Doneli su odluku da se školuju u Srbiji, privatna obrazovan ustanova koju pohaćaju imaju posebna pravila.

Upravo zbog njih Jelena je odlučila da tamo upiše sina, a sada i ćerku.

- Novak i Jelena su odlučili da će njihov sin imati detinjstvo, koliko je to moguće, kao i ostala deca, te drugare iz škole sa kojima će se družiti i raditi domaće zadatke baš onako kako su to i oni radili. Odluka da će Stefan ići u srpsku školu doneta je kada je mališan upisan u jednu privatnu školu, koja ima poseban način rada sa mališanima rekao je izvor jednom prilikom izbvot upućen u planove Đokovića i dodao:

- Jelena je dugo birala školu u koju će ići Stefan, pa joj se program u ovoj najviše dopao. Novak i Jelena ne kriju koliko im je vaspitanje i dobro obrazovanje naslednika bitno, a kako su želeli da mališani nauče našu tradiciju i istoriju, rešili su da njihov prvenac krene u školu u domovini. Odabrali su ustanovu u kojoj čas ne traje 45 minuta, roditelji su uključeni u edukaciju, a deci se razvija i kreativnost - dodao je izvor.

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Interesantno je da zvona nema, a nastava se odvija na srpskom jeziku.

- Nastava je na srpskom. Kada su birali školu bilo im je presudno da ne sputava kreativnost, da razbuktava potencijal i pruži okruženje i plan nastave koji će detetu dati priliku da bezbrižno odrasta i skupi pregršt znanja. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u ovoj školi časovi ne traju 45 minuta, nema zvona, a učitelji mališane uče da kritički razmišljaju i praktično primenjuju znanja - zaključio je.

I Novak i Jelena su vrlo posvećeni roditelji, ali deci ne dozvoljavaju preteranu upotrebu mobilnih telefona.

- Često mi je to teško ukoliko nisam emotivno regulisana i ukoliko me osećanja preplave. To je razlog zbog čega mnogi roditelji reaguju previše popustljivo ili strogo, deca nemaju balans i konstantnost od strane roditelja. Idemo iz jednog ekstrema u drugi. Njima treba normalno okruženje da bi mogli da se razvijaju - rekla je Jelena na početku, te se osvrnula na korišćenje mobilnih telefona kod dece.

FOTO: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia
FOTO: Printscreen Instagram/ jelenadjokovicndf
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Uspešno se još uvek borim, moja deca imaju devet i šest godina, za sada nemaju telefone, niti tablete. U školama se na određenim časovima tableti koriste, ali je to za sada u nekim granicama zdravog razuma.

Sa druge strane, Nole smatra da nema ništa loše u tome ako se dete razmazi.

– Mi vidimo greške, ima ih stvarno puno. Greška nije razmaziti dete. Dosta stvari je vrlo subjektivno - rekao je Novak, a Jelena se nadovezala:

– Naravno da Novak i ja imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno u zdravom odnosu. Mi volimo kada naša deca vide da se mi ne slažemo da nauče kako na zdrav način konflikt može da se razreši. Konflikta će uvek biti – rekla je Jelena.