Alen Islamović nakon mnogo godina otrkio pravu istinu o svom poreklu: Bio primoran da promeni i ime za "njegovo dobro"

Pod pritiskom menadžera promijenio je čak i ime: Ovo je prava istina o porijeklu Alena Islamovića

Objavljeno: 02.09.2024. 15:48h 16:47h
Foto: ATA Images

Alen Islamović, vlasnik raskošnog i vrlo posebnog glasa, jedna je od najboljih pevača sa naših prostora, a svojom interpretacijom zna da dodirne dušu baš svakoga od nas. Još kao dečak zavoleo je muziku i bilo je jasno čime će se baviti.

Nekadašnji član "Bijelog dugmeta" i "Divljih jagoda" rođen je 1957. godine u Sokolcu nedaleko od Bihaća.

- U Novom Pazaru imam mnogo prijatelja, ali i deo porodice, ali nikada se nismo sreli. Otac mi je pričao da smo poreklom iz Sandžaka, a znam da u Novom Pazaru ima Islamovića koji tu dugo žive. Međutim, ni moj otac mi nije znao nešto detaljnije reći o svemu, osim da su nam preci odavde, što verujem da do sada ni niko od vas nije znao - pričao je Islamović jednom prilikom.

A malo ko zna da je pravo ima pevača, zapravo, Alija.

- Kad se dogodio uspon "Divljih jagoda", grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg 'Jugotona' došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Menadžeri i članovi izdavačke kuće predložili su Aliji da počne koristiti umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo menjati svoje ime, ali je brzo popustio i poslušao njihov savet. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija jer on u javnosti o tome nikada nije hteo da pričati - rekao je izvor blizak Islamoviću.

Tek pre nekoliko godina Alen je potvrdio ovu priču.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju, rekalo je roker 2017. godine.