Žene koje su uvek sposobne da zadrže muškarca pored sebe imaju 3 zajedničke osobine: A evo gde ostale greše

Žene koje su uvek sposobne da zadrže muškarca pored sebe imaju 3 zajedničke osobine koje ih krase.

Objavljeno: 30.08.2024. 11:53h
Foto: Shutterstock

Da li vas muškarac koga volite podseća na vodu? Da li vam curi iz ruku što više pokušavate da ga zadržite? Može biti frustrirajuće biti ludo zaljubljena u muškarca koji ne uzvraća.

Nije važno koliko često ga kontaktirate, pokušavate da se družite, nudite rešenja ili pokušavate da mu dokažete da ga nećete povrediti. Lomite leđa pokušavajući, ali znoj i suze vam ne pomažu da zadržite svog muškarca i to vas obeshrabljuje.

foto: Shutterstock

Ako želite da razumete kako da zadržite muškarca, moraćete da se oslobodite razmišljanja "da samo" i rizikujete da ga potpuno izgubite.

Prema spihologiji, žene kojima uvek za rukom polazi da kraj sebe zadrže željenog muškarca, uglavnom imaju 3 zajedničke osobine.

1. Saopštavaju svoja osećanja, umesto da analiziraju njegova

Zamislite da je cipela na drugoj nozi, a vi ste u njegovom položaju. Zamislite da viđate nekog tipa i iz nekog razloga više ne osećate iskru u njemu. Sada zamislite da on oseti da se distancirate i počne da vas vuče nazad prema sebi, jer je to uobičajen obrazac među parovima, prema istraživanju.

foto: len4foto / Alamy / Alamy / Profimedia

Počinje da se poziva na vaša osećanja i kompromituje svoje potrebe u tom procesu. On daje divlja obećanja o bezuslovnoj ljubavi i kaže da će skočiti kroz sve obruče koje mu trebaju da vas zadrži. Često zove i pominje vezu u svakoj prilici. On doživljava talase tuge, besa i potrebe, sve vreme samo želi odgovore.

Ovakvo ponašanje bi vas verovatno nateralo da osetite krivicu i gušenje. Ali šta ako vam umesto toga kaže kako se oseća zbog vaših zbunjujućih pomešanih poruka?

Šta ako vam saopšti svu bol koju ste mu naneli i da više neće da trpi? Zar ne biste osećali veći pritisak da shvatite svoja osećanja i odlučite da li želite tu vezu?

foto: Shutterstock

Zar ga ne biste više poštovali i videli da je on vrsta diplomatske, brižne, ali samouverene osobe koju možda ne biste želeli da izgubite?

2. Ne plaše se da će ga izgubiti

Verovatno želite da mu kažete "zbogom". Verovatno sanjate o tome da imate snage da ga prozovete zbog njegovog šaljivog ponašanja, ali vam se na putu ispreči strah da ćete ga izgubiti. Vreme je da razmislite o najgorem scenariju kako ne biste završili sa samoispunjavajućim proročanstvom.

Šta bi se desilo sa tobom da ga izgubiš? Da li biste upali u depresiju? Da li biste iskusili anksioznost zbog toga što ste sami? Vreme je da zapišete svoja osećanja i strahove. Vodenje dnevnika ima dokazane prednosti, uključujući pomaže da bolje razumete svoje emocije i poboljšate mentalno zdravlje, navodi istraživanje Univerziteta u Ročesteru.

foto: Shutterstock

Kada se suočite sa razlozima zašto ga držite, možete početi da opuštate pesnicu koju imate oko ovog muškarca. Upravo sada, on oseća kako ga ti zglobovi stežu čvrsto - i to ga plaši.

Ne možete da kontrolišete osećanja, postupke ili reči druge osobe. Ne možete kontrolisati budućnost. Što više pokušavate, osećaćete se besnije, tužnije i beznadežnije. Ali možete kontrolisati svoj lični razvoj. Možete kontrolisati svoje samopouzdanje i nivo sreće. Možete da kontrolišete vrstu ljubavnog života koji imate i vrste lošeg ponašanja koje niste voljni da tolerišete.

foto: Sergejs Rahunoks / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Prvo vole sebe, znajući da će njegova ljubav uslediti

Emocionalno zdrav muškarac se zaljubljuje u ženu u meri u kojoj se ona zaljubljuje u sebe.

Kada žena ima snažnu, živahnu, punu poštovanja, smirenu i utemeljenu energiju, ona privlači kao magnet. Kada žena zna svoje granice i ne dozvoli zbunjenosti muškarca da prodre i sruši njeno samopoštovanje, emocionalno dostupan muškarac oseća se bezbedno kada joj se približi. Fokusiranje na vas i vaš život, umesto da promenite njegova osećanja i ponašanje, takođe će dati muškarcu emocionalni prostor koji mu je potreban da se ne oseća ugušeno u vezi.

Kada se manje brinete o tome da mu se prilagodite, daćete mu priliku da se sam ispravi bez osećaja da je to zahtev od vas.

Bonus video: