"Završila sam sa ocem i sestrom za vek i vekova: Kada je zlobnica ovako pokušala da mi uništi svadbu, otpisala sam je"

Ispovest devojke koja je odlučila da prekine svaki kontakt sa svojom sestrom i ocem, nakon što su pokušali da joj unište svadbu.

Objavljeno: 27.08.2024. 14:45h 14:51h
Autor:
Foto: Shutterstock

Kada smo bile male, moja sestra (29) i ja nikad nismo delovale kao da se slažemo. Uvek je bila takmičarskog duha i nalazila je način da uvek bude po njenom, jer sam ja bila popustljiva, a naši roditelji su uvek bili zauzeti, pa su samo pretpostavljali da meni to ne smeta.

Jednom prilikom, momak koji joj se sviđao me je pozvao da izađemo, a pošto sam znala da joj se sviđa, odbila sam ga i čak mu ponudila da ga upoznam sa svojom sestrom. Razumela sam da će biti malo uznemirena, ali umesto toga, ona je pričala po školi i među porodičnim prijateljima kako sam se bacila na momka koji se njoj sviđa i kako sam ku*va.

foto: Shutterstock

Kada sam završila srednju školu, upisala sam prilično dobar fakultet uz pola stipendije. Objavila sam to na Instagramu i čak su me rođaci počastili na večeri u otmenom restoranu. Sve to vreme, ona je još uvek živela s nama i išla na lokalni fakultet nakon što su je roditelji naterali.

Kada je saznala za objave i večeru, otišla je plačući kod mog tate, koji je uvek favorizovao nju, i stao na njenu stranu, preteći da mi neće plaćati školovanje jer se "razmećem" i "nisam zahvalna".

Takođe su postojali trenuci kada bi joj tata kupio šta god da poželi za rođendan, poput novog telefona ili dijamantskog nakita, dok bi se mrštio i gunđao kada bi mi mama ili rođaci nešto kupili za moj rođendan, govoreći kako rasipam novac.

foto: Shutterstock

Za moj 16. rođendan, mama mi je kupila dijamantsku ogrlicu sa mojim imenom. Moja sestra je glumila da ju je slučajno ispustila kad nisam bila tu i oštetila je tako što je pokvarila kopču. Pokušali smo da je vratimo i popravimo, ali su mami tražili mnogo novca za popravku.

Mnogo godina kasnije, iselila sam se, uzela studentski kredit i zaposlila se. Moj verenik (29) i ja (28) planiramo da se venčamo u maju i mnogo ga volim. Nedavno sam organizovala žensko putovanje u Las Vegas za svoju devojačku večer sa svim svojim drugaricama.

Kada sam roditeljima ispričala o ovom planu, tata je insistirao da povedem i svoju sestru jer je "venčanje u porodici porodični događaj". Moja sestra je već kupila karte, a da me nije ni pitala može li da nam se pridruži, što mi je bilo jako iritantno jer sam se osećala kao da sam bila primorana da je pustim da dođe.

foto: Shutterstock

Nakon razgovora sa verenikom, odlučila sam da je pustim da ide s nama, iako me je bombardovala porukama, praktično moleći me. Tokom putovanja smo trebale da odaberemo i moju venčanicu, kao i haljine za deveruše.

Tokom šopinga, ponašala se veoma nepristojno, neprestano komentarišući oblike tela drugih deveruša i govoreći kako određene vrste haljina neće lepo izgledati na njima. Takođe je odabrala haljine sa najviše dekoltea, što mi nije bilo prijatno za moje venčanje.

Nekoliko dana nakon šopinga, saznala sam od upravnice krojačke radnje da imamo dve bele haljine koje treba da se kroje. Bila sam zbunjena i pitala sam je šta to znači, a ona mi je rekla da je jedna haljina ona koju sam ja izabrala, a druga kratka bela čipkana mini haljina.

foto: Shuterstock

Pozvala sam svoju kumu (moju najbolju prijateljicu) i ona mi je rekla da je videla moju sestru kako proverava bele haljine u prodavnici. Pozvala sam je i pitala je da li je to njena haljina, a tata se pridružio pozivu i rekao da je jedino pošteno da i ona nosi belo, jer postaje starija i još uvek je sama, i možda neće imati priliku da to doživi u svojim dvadesetim, a kao dobra sestra, jedino je fer da to podelim s njom, jer to pokazuje našu blisku sestrinsku vezu.

Rekla sam svojim deverušama i vereniku o tome i svi su bili šokirani ponašanjem mog oca. Moja mama je bila prilično tiha tokom cele situacije, ali je bila uznemirena zbog mog oca. Obavestila sam neke rođake i svi su pokušali da razgovaraju sa mojim ocem o tome kako je to loša ideja, a on je rekao da nam neće dozvoliti da se venčamo na našem odabranom mestu (želimo da se venčamo u porodičnoj vikendici) ako joj ne dozvolimo da nosi belu haljinu.

foto: Shutterstock

Nikad nisam imala velike zabave ili proslave. Uvek je moja razmažena sestra imala velike zabave i poklone. Odabrala sam porodičnu vikendicu jer je to bila kuća moje pokojne bake koju sada poseduje moj tata.

Moja porodica i prijatelji su ponudili da nam pomognu da pokrijemo troškove pronalaska većeg i lepšeg mesta, ali mama me moli da to rešim sa ocem i sestrom, koji odbijaju da razgovaraju sa mnom jer sam "egoistična mlada".

Kada sam to čula, stvarno sam se naljutila i vikala na njega zbog svih njegovih nedostataka kao oca u mom životu i završila sa njima za vek i vekova.

Poslala sam link moje objave u porodični grupni čet sa svim daljim rođacima. Svi su to videli i pročitali. Dobila sam puno podrške sa mamine strane, dok je tatina strana samo prestala da me zove i sada su tihi.

foto: Shutterstock

Mislim da je cela porodica trenutno jako ljuta na moju sestru i oca. Moja mama se takođe preselila kod svoje sestre nakon što ju je tetka izgrdila što nije stala na moju stranu. Pozvala sam tatu i sestru sa svojim verenikom i objasnila im da nisu pozvani na moje venčanje i da nikada neće biti deo mog novog bračnog života, da neće upoznati moju buduću decu niti će ih gledati kako odrastaju, i da su me izgubili kao članicu porodice.

Dama iz prodavnice venčanica je besplatno otkazala sestrin naručeni model nakon što sam joj ispričala situaciju (postavila sam lozinku za narudžbinu koju samo ja znam). Imaću malo venčanje u opštini i koristiti sav dodatni novac za veliki medeni mesec po Evropi, jer moj verenik i ja volimo da putujemo i tako smo se i upoznali.

Bonus video: