Jednojajčane bliznakinje zatrudnele sa jednojajčanim blizancima: Izgled njihove dece fascinira, svi se pitaju samo jedno

Mnogi se iznenade kada vide kako izgledaju deca jednojajčanih bliznakinja i blizanaca.

Objavljeno: 27.08.2024. 14:18h
Foto: Printscreen Instagram/ salyerstwins

Jednojajčane sestre bliznakinje nisu ni slutile da će se tokom života zaljubiti u braću blizance i da će se udati za njih.

Naime, dvojajčani blizanci, iako su devet meseci proveli zajedno u majčinoj materici, rasli i razvijali se zajedno i na kraju rodili na isti dan, genetski su poput "obične" braće i sestara. Druga je priča s jednojajčanim blizancima koji dele isti genetski materijal.

foto: Printscreen Instagram/ salyerstwins

Britani i Briana iz američke savezne države Virdžinija udale su se za blizance Džoša i Džeremija Salersa, te zatrudnele i rodile u razmaku od nekoliko meseci. Svi su željno iščekivali da se sestre porode, samo da bi videli kako će njihova deca izgledati.

Zanimljivo je da su njihova deca identična kao da su i oni blizanci. Na Instagram profilu objavljuju fotografije iz svog života, a budući da su oba para jednojajčani blizanci, decu zovu "genetska braća i kvartarni blizanci".

Termin "kvartalni blizanci" koristi se za decu koja se rađaju u razmaku od nekoliko meseci, a njihovi očevi i majke su takođe blizanci.

Parovi su se upoznali na Festivalu blizanaca u Ohiju. Britani i Džoš dobili su sina Džeta 2021. godine, a potom su Briana i Džeremi u aprilu iste godine dobili sina Džaksa.

Bonus video: