Severinin rođak je čuveni Srbin za kim su sve žene uzdisale: A ovaj šmeker ceo život veran njoj, sad je neprepoznatljiv

Severina Vučković u srodstvu je sa čuvenim glumce Aljoškom Vučkovićem koji je već decenijama veran svojoj supruzi Editi sa kojom ima 2 ćerke.

Objavljeno: 24.08.2024. 10:04h 11:43h
Foto: Instagram / Severina

Severina Vučković godinama je jedna od najpopularnijih pevačica na našim prostorima, a za razliku od njenog rođaka, ni skandali joj nisu strane. Ali, malo ko zna da je njen stric, zapravo, Aljoša Vučković, veliki šmeker čijem šarmu nisu mogle da odole mnoge dame.

Naime, njen otac, Sever Vučković poreklom je iz Trebinja iz Republike Srpske, a njegov brat je čuveni glumac.

foto: Printscreen/instagram

I Aljoša se jednom prilikom osvrnuo na ovu temu i krarko prokomentarisao:

- Dede su nam iz istog sela u Dalmaciji. Mi smo neki dalji rođaci.

Neverovatna karijera Aljoše Vučkovića

Aljoša Vučković je jedan od najcenjenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, poznat po svojoj impresivnoj karijeri i upečatljivim ulogama u filmovima, televizijskim serijama i pozorištu. Rođen je 17. decembra 1946. godine u Kotoru, Crna Gora, ali je veći deo svog života i karijere proveo u Srbiji i Hrvatskoj.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je uloga doktora Ivice Vučeva u kultnoj seriji "Bolji život", koja se emitovala krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Ova uloga donela mu je ogromnu popularnost i status jednog od najomiljenijih glumaca tog vremena. Njegov lik, koji je prikazan kao odan, pametan i emotivan, ostao je duboko urezan u sećanje gledalaca.

foto: preentscreen/Youtube

Pored "Boljeg života", Aljoša Vučković se istakao i u ostvarenjima kao što su "Vruć vetar","Otpisani", "Salaš u Malom Ritu", "Ko to tamo peva" i "Povratak otpisanih", "Užička republika", "Šesta brzina", "Ćao, inspektore", "Sivi dom", "Čudo u Šarganu", "Srećni ljudi" i mnoga druga.

Bez obzira na to da li je igrao heroja, antiheroja ili običnog čoveka, Vučković je svaki lik donosio sa autentičnošću.

Naš poznati glumac krajem 2018. godine priznao je da se bori sa opakom bolešću zbog koje nije mogao neko vreme da radi. Bio u bolnici, a onda je pušten na kućno lečenje. Aljoša sve vreme nije želeo da otkriva detalje bolesti. On se, na sreću, posle lečenja potpuno preporodio, pa se posle nekoliko godina vratio poslu.

foto: Kurir/Marina Lopičić

Privatni život i problemi sa ćerkom

Aljoša Vučković je poznat kao skroman i povučen čovek, koji svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti. Uprkos svojoj velikoj popularnosti, uvek je izbegavao skandale i senzacionalizam, fokusirajući se na svoju umetnost i porodicu.

On je dugogodišnji suprug i otac dve ćerke, koje su, kao i on, izbegavale da se eksponiraju u javnosti. Vučković je poznat po tome što je izuzetno privržen svojoj porodici, a njegova deca i unuci igraju centralnu ulogu u njegovom životu.

Vučković je primer umetnika koji je svojim radom i ponašanjem ostavio ne samo umetnički, već i moralni pečat na kulturnu scenu Balkana, ostavivši iza sebe bogatu i vrednu karijeru, bez skandala. Sa druge strane, uspeo je da održi skladan brak pun ljubavi, uprkos porodičnim problemima.

foto: ATA Images

U braku je sa suprugom Editom, s kojom ima dve ćerke, Leanu i Saru. Njegova žena nije javna ličnost, te se trudi da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Vezu su otpočetka skrivali, tako je ostalo do danas. U jednom intervjuu je Aljoša otkrio kako se starija Leana bavi glumom, a sedam godina mlađa Sara svira klavir. Na Instagramu je osvanula fotografija koja je snimljena 2004. za Bazar, a na kojoj se može videti kako izgleda Aljoševa Edita, ali i ćerka Sara.

Vučković je više puta isticao važnost porodice u svom životu i posvećenost supruzi i deci. U intervjuima je često govorio o tome kako su mu supruga i porodica bili najveća podrška tokom njegove karijere. Njegova porodica je bila stub njegove stabilnosti i izvor inspiracije.

Kao muž, Aljoša je poznat po svojoj pažljivosti i posvećenosti, što je karakteristika koja se ogleda i u njegovom profesionalnom životu. Njegov dugogodišnji brak sa Editom uvek je prikazivan kao harmoničan, što govori o njihovoj snažnoj vezi i međusobnom razumevanju.

Problemi sa ćerkom

Čerka Leana studirala je glumu zajedno sa Slobodom Mićalović, bila je jedna od najtalentovanijih, ali je upala u kandže droge i život joj se za kratko vreme pretvorio u pakao. Najznačajnija joj je bila podrška roditelja koji su sve vreme bili iz nju, posebno kada je otišla na lečenje. Danas je narkotici za nju samo ružna prošlost, a svoju svakodnevicu se sredila po svojoj meri. Predaje na fakultetu i užuva u porodičnom životu.