Grčka musaka je apsolutni hit na internetu: Ljudi kažu da je toliko sočna da se topi u ustima

Pravo je vreme da isprobate novi recept za musaku, a Grčka musaka je toliko sočna da ćete je zavoleti na prvi zalogaj

Objavljeno: 23.08.2024. 11:10h
Autor:
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 gr svežeg kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • Paradajz sos, začini, so, maslinovo ulje.

Ove sastojke sjediniti i staviti u rernu na 200c/20min.

Napraviti fil od:

  • 500gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paprike
  • 1 papričice
  • Maslinovo ulje, so, biber, 4-5 kašike bešamel sosa.

Bešamel sos pravite od:

  • 100gr putera
  • 4 kašike brašna
  • 700ml mleka
  • 3 žumanca
  • So, biber
    foto: Printscreen/youtube

Kako se pravi: Kupus iseckajte na trake kao za salatu, pa ga začinite i dodajte mu crni luk. To ili prodinstajte u tiganju ili lepo zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa, a dok se kupus peče vi napravite fil od mesa.

Fil od mesa se pravi tako što ćete lepo izdinstati sitno seckan crni luk, papriku i papričicu, dodati meso i začine i sve krčkati. Pred kraj dodajte mu malo bešamel sosa.

Bešamel se pravi klasično, tako što se rastopi maslac, proprži se brašno i doda se mleko. Meša se dok se ne zgusne sve, a da bi imali lepu žutu boju, dodajte mu i 3 žumanca.

Na zapečeni kupus dodajte fil od mesa, a preko stavite bešamel i sve vratite u rernu da se zapeče i dobije zlatnu boju.