Grčka musaka je apsolutni hit na internetu: Ljudi kažu da je toliko sočna da se topi u ustima
Pravo je vreme da isprobate novi recept za musaku, a Grčka musaka je toliko sočna da ćete je zavoleti na prvi zalogaj
Autor:
Sastojci:
- 500 gr svežeg kupusa
- 2 glavice crnog luka
- Paradajz sos, začini, so, maslinovo ulje.
Ove sastojke sjediniti i staviti u rernu na 200c/20min.
Napraviti fil od:
- 500gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 paprike
- 1 papričice
- Maslinovo ulje, so, biber, 4-5 kašike bešamel sosa.
Bešamel sos pravite od:
- 100gr putera
- 4 kašike brašna
- 700ml mleka
- 3 žumanca
- So, biber
Kako se pravi: Kupus iseckajte na trake kao za salatu, pa ga začinite i dodajte mu crni luk. To ili prodinstajte u tiganju ili lepo zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa, a dok se kupus peče vi napravite fil od mesa.
Fil od mesa se pravi tako što ćete lepo izdinstati sitno seckan crni luk, papriku i papričicu, dodati meso i začine i sve krčkati. Pred kraj dodajte mu malo bešamel sosa.
Bešamel se pravi klasično, tako što se rastopi maslac, proprži se brašno i doda se mleko. Meša se dok se ne zgusne sve, a da bi imali lepu žutu boju, dodajte mu i 3 žumanca.
Na zapečeni kupus dodajte fil od mesa, a preko stavite bešamel i sve vratite u rernu da se zapeče i dobije zlatnu boju.