Ovaj Hrvat bio je sa svim našim najvećim lepoticama, 2 su užasno skončale na isti način: A sad ljubi čuvenu Beograđanku

Hrvatski kontroverzni biznismen Josip Radeljak Dikan uspeo je da osvoji najveće lepotice sa ovih prostora, a dve su nastradale na vrlo sličan način, te ga prati nadimak Crni udovac.

Objavljeno: 23.08.2024. 07:49h 08:25h
Foto: Printscreen Youtube / SCHLOCKMEISTERS / Tv kalendar HRT / Marko Jelenek

Josip Radeljak Dikan, čuveni hrvatski plejboj, ima život koji bi teško mogao da smisli i najbolji scenarista. Ima ogromno bogatstvo, a u 81. godini uživa u romansi sa čuvenom Beograđankom, međutim, njihov ljubavni život je i pre toga bio neverovatan! Volele su ga Beba Lončar, Ena Begović, Vlatka Pokos, Dolores Lambaša... I sa svakom je imao filmsku priču.

Baš nedavno je na Fejsbuku nedavno objavio fotografije na kojima su on i njegova bivša partnerka, pokojna glumica Dolores Lambaša.

“Dragi prijatelju, ako sretneš moju Dolores, koja ti se je jako sviđala kao i meni, lepo je pozdravi i kaži da nam oboje jako falite!? Lepo nam je bilo družiti se… Čuvali vas beli anđeli u raju!”, napisao je Dikan Alenu Delonu koji je nedavno preminuo.

Sve njegove žene su mahom znatno mlađe od njega i sve te veze su po pravilu okončane burno, a neke i tragično.

Beba Lončar

foto: kpa / Grimm / United Archives / Profimedia

Prva Dikanova supruga bila je Beba Lončar, najpopularnija glumica bivše Jugoslavije. S njom je dobio sina Lea.

Putene lepote, Beba je već kao 16-godišnjakinja proglašena seks simbolom, strasno se zaljubila u Josipa Radeljaka, tada splitskog muzičara, člana sastava Batali.

Senzacionalan razvoj Bebine karijere omogućio je spretnom Dikanu da se i sam iskaže veštim u preduzetništvu. Dok je ona tokom ’80-ih snimala u Italiji, gde su se zajedno na neko vreme preselili, on je krenuo da uspešno ulaže u nekretnine. Novac se stvarao, ali brak se raspadao – Beba i Dikan su krajem ’80-ih odlučili da se razvedu. Borba za starateljstvo nad sinom bila je duga i završila se tek 1994. godine, a Leo je ostao da živi s ocem.

Ena Begović

FOTO: Printscreen Youtube / Ekonomista87
FOTO: Youtube Printscreen / Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića
FOTO: Printscreen Youtube / Volim Hrvatsku
FOTO: Printscreen Youtube / freddy top 10
FOTO: Printscreen Instagram / anjasovagovic

Posle Bebe Lončar Dikan se ludo zaljubio u najveću hrvatsku divu tog vremena Enu Begović. Venčali su se 2000. i dobili ćerku Lanu. Josipova životna priča sigurno bi zvučala potpuno drugačije da nije bilo kobnog događaja u avgustu iste godine, kad je Ena, tada majka jednoipomesečne Lane, poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Braču.

„Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koji sam osećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao sasvim sam, s tek rođenom devojčicom u rukama! U trenutku kada uopšte uspete da preživite životnu tragediju, pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste da odaberete samo jednu od tri mogućnosti – da odete s ovoga sveta, da se propijete ili da nastavite sa životom, ‘lečeći’ se svim mogućim sredstvima, pa tako i kratkim ‘lekovitim’ vezama i brakovima, u svakom slučaju, aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu da zaboraviš – da ne poludiš. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvek Ena i samo Ena“, ispričao je Dikan u jednom razgovoru za Jutarnji list.

Vlatka Pokos

foto: Printscreen Instagram/ vlatkapokosž

Prvu vezu posle Enine smrti Dikan je imao sa voditeljkom i pevačicom Vlatkom Pokos. Njihova bračna idila trajala je svega godinu i po dana, a razvod je započeo tako što je on Vlatku brutalno izbacio iz stana.

Usledila su sudska ročišta s ispovestima kućne pomoćnice o tome da li je mala Lana htela da pojede krofnu ili nije, Dikan je u dramatičnom gostovanju na HTV-u bacio burmu, a na površinu su isplivale i Dikanove optužbe da ga je Vlatka varala u Rimu s prodavcem u luksuznoj radnji.

Dolores Lambaša

foto: Printscreen/youtube

Nakon toga nova fatalna ljubav u Dikanovom životu postala je glumica Dolores Lambaša.

Za četiri godine veze Dikan ju je vodio na egzotična mesta, a mediji su izveštavali kako ju je, poput Vlatke, nakon što im se veza burno završila, navodno izbacio iz zajedničkog stana.

Lepa Dolores je mlada tragično stradala. Ona je 23. oktobra 2013. godine preminula u bolnici u Slavonskom Brodu od posledica teške saobraćajne nesreće. Imala je samo 32 godine.

Nevena Jeličić

foto: preentscreen/Facebook

Zanimljivo je da je od prošle godine ovaj hrvatski plejboj u ljubavi sa jednom Srpkinjom.

U pitanju je Nevena Jeličić, poznata beogradska advokatica. U medijima se o njoj govorilo i 2021, kad su je mnogi povezivali sa Jugoslavom Karićem.

Iako je po zanimanju advokatica, njena glavna okupacija je vođenje jednog poznatog beogradskog hotela.

„Po zanimanju sam advokat, ali sam oduvek želela da živim u hotelu ili da ga posedujem, mada mi to nije delovalo kao nešto realno. Bejb je postao hotel sasvim slučajno, verovali ili ne – zbog kredita. Konkretno, u kući u kojoj je ‘The Babe Boutique’ hotel živeli smo moja deca i ja i dugo sam pokušavala da je izdam, a pošto je previše velika, to mi nikako nije polazilo za rukom. U trenutku mi je sinula ideja da bi to bio odličan boutique hotel, pa smo ga bukvalno za sedam dana pretvorili baš u to“, objasnila je Nevena u jednom intervjuu.

Stil / Zadovoljna