Ovo je najmekši kolač od višanja: Testo je sočno čak i nakon 3 dana

Kolač od višanja je omiljeni u mnogim domaćinstvima, a napravljen na ovaj način može biti savršen desert uz domaću kafu

Objavljeno: 21.08.2024. 09:46h
Autor:
Najmekši kolač sa višanjama sprema se s jogurtom, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 260gr brašna
  • šolja i po šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100ml ulja
  • 200ml jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • oko 300-400gr višanja
  • malo griza
  • malo prah šećera
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Odvojiti žumance od belanceta. Belance umutiti u šam zajedno sa šećerom. Dodati mu žumance, a potom i brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Kada ste dobili vazdušastu smesu, prebacite testo u pleh. U višnje dodajte malo šećera i malo griza pa sve izmešajte. Dodajte višnje u testo i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.