Ovo je najmekši kolač od višanja: Testo je sočno čak i nakon 3 dana
Kolač od višanja je omiljeni u mnogim domaćinstvima, a napravljen na ovaj način može biti savršen desert uz domaću kafu
Objavljeno: 21.08.2024. 09:46h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 5 jaja
- 260gr brašna
- šolja i po šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100ml ulja
- 200ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- oko 300-400gr višanja
- malo griza
- malo prah šećera
Priprema: Odvojiti žumance od belanceta. Belance umutiti u šam zajedno sa šećerom. Dodati mu žumance, a potom i brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Kada ste dobili vazdušastu smesu, prebacite testo u pleh. U višnje dodajte malo šećera i malo griza pa sve izmešajte. Dodajte višnje u testo i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
( Vanja Milenković )