Monika Beluči otkrila kako izgleda ljubav na pragu 7. decenije: Ove mudrosti treba da zapiše svaka žena

Jedna od najlepših žena sveta u susret svom 60. rođendanu progovorila je o starenju i otkrila da uživa u svojim godinama

Objavljeno: 20.08.2024. 09:27h 09:53h
Foto: Anna Maria Tinghino / Sipa Press / Profimedia

Monika Beluči, italijanska glumica koju mnogi smatraju jednom od najlepših žena na svetu, proslaviće 30. septembra 60. rođendan, a u nedavnom intervjuu za magazin iO, ona je pričala o svojim planovima za rođendan, ali i o starenju.

„Nemam pojma, ali ću svakako rado to proslaviti. Ne samo da sam još uvek ovde, već uživam u godinama u kojima nastavljam da otkrivam mnoge stvari. Rekla bih da se ne možete svađati i proglašavati rat sa elementom kao što je vreme, koje je daleko jače od vas: morate da se dogovorite, da potpišete primirje i da se nadate da će vas ono pomilovati -godišnji prijatelji su bili i jesu za mene“, objasnila je ona.

foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Monika glumi u nastavku filma Bitlđus, koji režira njen novi partner, poznati reditelj Tim Barton, a u razgovoru je pričala i o ljubavi.

"Odrasla veza ne znači postati odgovorniji, naprotiv: to znači pronaći osobu koja vam i dalje dozvoljava da budete razigrani. Ali ne želim previše da racionalizujem, inače se gubi magija. Objašnjavanje ljubavi je kao zapisivanje svojih snova ujutru: čim ih stavite na papir, oni nestaju", rekla je glumica.

Reditelj i glumica započeli su svoju romansu u februaru 2023. godine. Prvi put kada su se pojavili kao par na crvenom tepihu, privukli su pažnju obožavalaca, a mnogi su komentarisali kako izgledaju veoma zaljubljeno. Njihova priča je odličan pokazatelj da nikada nije kasno da se nađe prava ljubav.

Prvi put su se sreli tačno pre 16 godina na Filmskom festivalu u Kanu 2006, a naredni put su se sreli na filmskom festivalu Lumiere u Lionu 2022. godine kada je Beluči, kao počasni gost festivala, izašla na binu da uruči Bartonu prestižnu nagradu za životno delo, ovaj susret je bio sudbonosan za njih.

foto: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glasine o njihovom zabavljanju počele su da kruže u februaru naredne godine. Oni su uslikani kako hodaju ruku pod ruku i ljube se na Dan zaljubljenih. Pričalo se da su se tajno zabavljali četiri meseca pre nego što su se zajedno pojavili u javnosti.

U junu 2023. je Monika nakon višemesečnih spekulacija otvoreno izjavila da je u srećoj vezi sa rediteljem.

„Ono što mogu da kažem... Drago mi je što sam upoznala ovog čoveka, pre svega“, rekla je glumica. „To je jedan od onih susreta koji se retko dešavaju u životu... Znam ga kao čoveka, volim ga, a sada ću da se upoznam i sa režiserom, počinje još jedna avantura."

Tokom zajedničkog boravka u Londonu, sarađivali su na Bitlđusu 2, gde je Barton režirao dugo očekivani nastavak svoje horor komedije iz 1988.

„Volim Tima“, nastavila je Monika. "I veoma poštujem Tima Bartona."

foto: Profimedia

Pre svoje trenutne veze, Barton je imao dugogodišnju vezu sa glumicom Helenom Bonham-Carter. Bili su zajedno 13 godina pre nego što su se rastali 2014. Zajedno imaju dva sina, Bilija Rejmonda i Nel.

U međuvremenu, Monika se udavala dva puta. Njen prvi brak bio je sa italijanskim fotografom Klaudijem Karlosom Basom kada je imala 20 godina, ali su se razveli nakon šest meseci. Kasnije se udala za francuskog glumca Vinsenta Kasela 1999. godine, a razveli su se 2013. Zajedno imaju dve ćerke, Devu i Leoni.

Stil / index.hr

Bonus video: