Divan
Kako se pravi letnji koh: Desert kojem niko ne može da odoli
Ko god proba ovaj desert, tražiće vam recept
Objavljeno: 25.08.2024. 12:30h
Autor:
Autor:
Sastojci:
* 6 jaja * 12 kašika griza * 6 kašika šećera * 1 kesica vanil-šećera * nekoliko kapi limuna * 250 g voća po želji (maline, kupine, borovnice, breskve...) * 1/2 l mleka
Priprema:
1. Umutite belanca s nekoliko kapi limuna i dodajte kašiku šećera. Umutite žumanca s preostalim šećerom i spojite sa snegom od belanaca. U to umešajte griz, dodajte iseckano voće (maline i sitnije jagode stavite cele) i sipajte u podmazan pleh.
2. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok koh ne dobije zlatnožutu boju (proverite čačkalicom da li je pečen).
3. U međuvremenu zagrejte mleko s kesicom vanil-šećera i prelijte vrućim mlekom vruć kolač. Poslužite ohlađeno.
( N.B. )