"Trudila sam se da budem dobra žena, a Borko mi doveo nju: Hteo da imamo lezbijske odnose, ali upamtiće me on za vazda"

Ispovest žene čiji muž je želeo da njegova žena bude poliamorna i ima intimne odnose sa njegovom ljubavnicom. Ona mu potom, nije ostala dužna.

Objavljeno: 17.08.2024. 21:09h 21:37h
Autor:
Foto: Shutterstock

Dan pre mog rođendana u julu, kada je znao da se sve bliži kraju, predložio mi je poliamornu vezu, i to sa njegovom ljubavnicom...

Ponekad nas život suoči sa takvim izazovima da se osećamo kao da smo upali u najgori mogući scenario, nalik na dramu iz najhaotičnijih televizijskih emisija. Svi smo u jednom trenutku osetili tugu, bes i zbunjenost, ali postoje situacije koje nas toliko slome da se jednostavno moramo izjadati. Upravo se to dogodilo Svetlani koja je svoju priču odlučila da podeli, a mi je prenosimo u celosti.

foto: Shutterstock

Moram da izbacim ovo iz sebe. Tako sam izgubljena, povređena, umorna i ljuta. U decembru 2023. saznala sam da moj muž Borko ima aferu sa dosta mlađom koleginicom s posla. Veza je postala ozbiljna, a oni su se zaljubili jedno u drugo. Pokušala sam da odem, razdvojim se, i 1. februara ove godine iselila sam se, pokušavajući da se oslobodim emocionalnog zlostavljanja. No, on nikada nije želeo potpuno da prekine sa mnom, ali nije ni završio s njom

Kad god bih pokušala da odem, plakao bi i molio me da pokušamo ponovo. To se dogodilo nekoliko puta, ali svaki put bih na kraju saznala da se i dalje viđaju i spavaju zajedno. Trudim se da budem jaka, ali sa ovim čovekom sam izgradila ceo svoj život. Volim ga, ali ne mogu da mu dozvolim da me tako tretira.

Prekinuli smo nekoliko puta – u februaru, aprilu, dvaput u julu – ali svaki put bih saznala da nikada nisu stvarno prekinuli. Trenutno sam kod kuće, ali juče sam otkrila da su se nastavili viđati. Osećam se potpuno slomljeno, ali najgori deo? Dan pre mog rođendana u julu, kada je znao da se bližim ivici, predložio je da bismo svi zajedno mogli biti srećni... odjednom žele poliamornu vezu i oboje mi je nude.

foto: Shutterstock

Rekla sam im ‘ne’ i kada nije mogao imati obe, izbacio ju je za nekoliko dana i hteo da se vratim kući.

Juče mi se javila dok je on bio van grada, želeći da se nađemo i razgovaramo. Pristala sam, želeći da čujem šta ima da kaže. Bilo mi je grozno, ali moram priznati da mi se čak svidela. Gotovo je moja kopija – isti interesi, sličan izgled. Ponovo je spomenula poliamoriju, rekavši da je to bila njegova ideja, ali da je ludo zaljubljena u mog muža. Sada ima tri tetovaže s njegovim imenom (dva s mojim prezimenom) i zna da je on lažljivac i toksičan, ali ne želi da ga ostavi.

foto: Shutterstock

Do juče sam mislila da napredujemo u pomirenju, ali ponovo sam bila u krivu. Razgovarale smo četiri sata, a ona mi je ispričala užasne detalje njihove afere, sve do prošlog vikenda. Ponovo sam jasno dala do znanja da ne želim biti deo njihove veze. Kad sam mu rekla da se razvodim i da više neću igrati njegove igre, naljutio se, vikao na mene preko telefona, optuživao me da ga činim jadnim i tražio da odem iz naše kuće pre nego što se vrati. Rekao je da sam ja kriva za sve što se događa.

Samo se smejem svemu u ovom trenutku i možda mi je to trebalo da se konačno odvojim od njega. Tako sam umorna od toga da činim sve što mogu. Ostati mu verna, pokušavati biti bolja supruga, raditi sve stvari samo da bi se prema meni ponašao kao prema smeću.

foto: Shutterstock

Svesna sam da sam delimično odgovorna jer sam predugo tolerisala ovakvo ponašanje. Iako sam 2. jula podnela zahtev za razvod dok je on još uvek živeo u našoj kući, a ja bila u stanu, i tada sam osećala da je za mene stvarno gotovo. On je mislio da će biti sve u redu, e pa čekaj da vidiš.

Znam da su bračni problemi česti, ali način na koji se sve ovo odigralo naterao me je da se osećam kao da ovo nije stvarni život. Šta sve neće čoveka zadesiti...

Bonus video: