Sektaši razveli najskladniji par Holivuda: Sve je bilo bajno, a onda je šokantno ostavio ženu i predao kultu svoju decu

Bili su nekada čvršći i od čelika, ali je sekta bila jača. Rastavila je nasjkladniji par koji je ikada postojao u Holivudu. Sve je delovalo bajno, a onda je na šok način rešio da okonča sve.

Objavljeno: 11.08.2024. 19:52h 20:19h
Autor:
Foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Za njih se smatralo da imaju jedan od najčvršćih brakova u Holivudu, pa kada su Nikol Kidman i Tom Kruz 2001. objavili da se razvode, fanovi su ostali u šoku.

Ali niko nije bio više zatečen od Nikol, koja je priznala da je do njihovog srceparajućeg razlaza posle 10 godina braka došlo bez upozorenja. "Mislila sam da je naš zajednički život savršen", rekla je ranije za magazin "DuJour".

foto: Profimedia

"Trebalo mi je mnogo vremena da se izlečim. Bio je to šok za mene." Pre nekoliko godina, glumica je progovorila intimno o svom nekadašnjem braku, insistirajući da su bili "srećni" dok su radili na svom poslednjem zajedničkom projektu, filmu "Oči širom zatvorene".

Ali 4. februara 2001. Tom je svetu objavio njihovo razdvajanje i zagonetno bi rekao: "Nikol zna zašto". Ali prema Nikol, ona nije imala pojma.

"Ovaj razvod nije bila njena odluka", rekao je njen predstavnik u izjavi za "Dejli mejl" tada. "Tom je napravio potez. Nikol je bila u neviđenom stanju šoka.

foto: Profimedia

Prema rečima prijatelja, Tom se vratio u njihovu porodičnu kuću i zaslepio svoju ženu zahtevajući razvod. U dokumentima o razvodu u to vreme pisalo je da ga je Nikol molila da preispita odluku, navodeći kako je ona "protestovala protiv (Kruzove) namere da raskine njihov brak i pozvala ga da ne odlazi, već da uđe u bračno savetovanje sa njom, ili da preduzme druge korake da reši sve probleme.

On međutim nije želeo ni da čuje da se brak sačuva...

"Tom je rekao da je njegova odluka konačna i da je napustio zajedničku kuću. Tom je tvrdio da se njihov brak raspao u decembru 2000. godine, ali je Nikol osporila njegove reči, insistirajući da su 24. decembra sa prijateljima proslavili 10. godišnjicu braka i da su još uvek bili intimni, što je rezultiralo trudnoćom koju je ona tragično izgubila.

foto: Profimedia

"Imala sam pobačaj na kraju braka", rekla je Nikol Kidman, nakon što je usvojila ćerku Izabelu 1993. godine, a potom sina Konora 1995. sa Tomom. Govoreći o njihovoj borbi za plodnost, Nikol, koja sada ima 57 godina, otkrila je da su njihovi pokušaji da zasnuju porodicu od početka bili propraćeni tugom nakon što je pretrpela "neverovatno traumatičnu" vanmateričnu trudnoću na početku njihovog braka.

Kao odgovor na Nikoline papire o razvodu, Tomov publicista Pat Kingsli rekao je za "Dejli mejl": "Život ide dalje, a Tom nastavlja sa svojom budućnošću. Konačno, nakon sedam meseci pravnih prepirki, njihov razvod je okončan tako što su oboje podelili starateljstvo nad decom."

Međutim, kako su Bela i Konor odrastali, odlučili su da žive sa svojim ocem sektašem i da se predaju maksimalno sajentološkoj crkvi. Nikol je otkrila da su čak prestali da je zovu "mama". "Moja deca me ne zovu više mama", rekla je za GMTV 2007.

foto: Profimedia

"Zovu me Nikol, što mrzim i zbog toga im odvraćam." Bela je dospela na naslovne strane 2015. svojim skromnim venčanjem sa Maksom Parkerom koje je bilo toliko tajno da njeni roditelji nisu bili pozvani na zabavu.

Bela i Maks su se venčali na sajentološkom venčanju u hotelu Dorčester u Londonu. Međutim, Bela je bila više nego srećna što je razjasnila sve glasine o svađi uprkos tome što nije pozvala Nikol na dan svog venčanja.

"Naravno [razgovaramo], oni su moji roditelji", rekla je. "Svako ko kaže drugačije je pun sr**a." Nikol sada živi u Nešvilu, u državi Tenesi, sa kantri pevačem Kitom Urbanom i njihovim ćerkama Sandej Rouz i Fejt Margaret.

Tom se oženio trećom ženom Kejti Holms 2006. pre nego što su se rastali 2012. Prethodno je bio oženjen glumicom Mimi Rodžers između 1987. i 1990. godine.