Majka je u sobi za mučenje pokušala da joj uništi reproduktivne organe pa je tukla do krvi: Do smrti je brijala glavu

Mučni detaji iz života Šinejd O'Konor potresli su javnost, a njena prerana smrt mnoge je iznenadila.

Objavljeno: 08.08.2024. 21:20h
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Godinu dana nakon smrti najbolje irske pevačice Šinejd O'Konor, otkriven je pravi uzrok smrti. Naime, ona je umrla od hronične opstruktivne bolesti pluća i astme. O njenoj preranoj smrti se mnogo spekulisalo, međutim, ipak je otkriveno da je umrla prirodnim pute usled bolesti.

Inače, postala je svetski poznata osamdesetih godina zahvaljujući svom snažnom vokalu i izražajnim pesmama. Njen najveći hit "Nothing Compares 2 U" iz 1990. godine postao je planetarni fenomen. O'Connor je poznata po hrabrim stavovima i otvorenim izjavama o politici, religiji i socijalnim pitanjima. Tokom karijere, suočila se s izazovima, ali i ostavila dubok trag u muzičkoj industriji.

foto: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Preminula je 26. jula u 56. godini, samo 18 meseci nakon što je njen sedamnaestogodišnji sin Šejn izvršio samoubistvo.

Njen zaštitni znak postala je obrijana glava, a jednom prilikom je otkrila zašto je otišla kod berberina.

"Želeli su da pustim dugu kosu, da nosim mini-suknje i slične stvari jer su mislili da ću biti lepša. Zato sam otišla pravo kod berberina i obrijala glavu", ispričala je svojevremeno Šinejd O'Konor, umetnica koja nije skrivala svoj buntovni stav o mnogim temama, nikada nije želela da je ukalupe.

foto: Luigi Rizzo/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

U detinjstvu bila zlostavljana

Njeni roditelji Sean i Marie bili su vrlo mladi kada su ušli u brak i dobili petoro dece. Brak je bio disfunkcionalan i ona je imala osam godina kada su se razveli. Troje starije djece, uključujući i nju, ostalo ostali su da žive sa majkom, dok su mlađi otišli kod oca. Šest godina provedenih sa majkom ostavilo je na njima ožiljke koje će nositi ceo život.

FOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Ralph Dominguez/MPI / Capital pictures / Profimedia
FOTO: Steve Meddle / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Geoff Robinson Photography / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: AP
FOTO: Profimedia

"Doživela sam zlostavljanja na svaki mogući način koji možete zamisliti. Moja je majka bila vrlo nesrećna žena, jako, jako nasilna i loše se nosila sa životom, očito zbog vlastitog iskustva iz detinjstva. Tukla me svakojakim predmetima. Bila sam izgladnela, zaključana u sobu danima bez hrane i odeće. Morala sam spavati u vrtu. Bila sam i psihički zlostavljana. Govorila bi mi da sam obično govno i da je moja krivica što su se razveli. Da sam prljava, nečista, perverzna... Bila sam obično govno jer sam bila devojčica i od mene nije bilo koristi" - pričala je ona svojevremeno, tvrdeći da je njena majka imala sobu za mučenje, da ju je seksualno zlostavljala i pokušavala joj uništiti reproduktivne organe.

foto: Simon Walker / News Licensing / Profimedia

To je samo delić svakodnevice u kojoj je odrastala i o kojem je bez zadrške govorila u želji da osvesti druge kako i najmanje zlostavljanje može ostaviti trajne posledice po decu.

Bonus video: