Đokovići već 20 godina strogo poštuju 1 pravilo Ristića: Jelenina svekrva i majka ujedinjene, kod nje ovo ne podnose

Porodice Đoković i Ristić već godinama gaje harmonične odnose, te nikada nisu bili deo skandala, niti porodičnih svađa. Naprotiv, među njima vlada veliko poštovanje.

Objavljeno: 05.08.2024. 11:49h 13:02h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Damir Dervišagić

Novak Đoković osvojivši i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama učinio je naš narod najponosnijim, a retki su oni koji su mogli da zadrže suze nakon spektakularnog trijumfa. Iako je odavno postao najbolji svih vremena, ovim podvigom dobio je ulaznicu za večnost. Ali to ništa ne bi bilo moguće, kako svaki put šampion ističe, da nije imao najveću podršku prvo od strane roditelja, braće, a potom i od supruge Jelene, a sada i naslednika.

Međutim, već skoro dve decenije javnost intrigiraju odnosi između Noletovih i Jeleninih roditelja. Naime, i jedni i drugi se veoma retko pojavljuju u javnosti, za sve ove godine Dijana i Srđan su dali tek nekoliko intervjua, dok Ristići nisu ni toliko.

Posebno Jelenini otac i majka insistiraju na tome da sačuvaju svoju privatnost, te se ne eksponiraju u medijima, što njihova ćerka, ali i Đokovići to strogo poštuju. Ali, dešavalo se da svi zajedno bodre Noleta u ključnim momentima sa tribina.

foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Prije se odlično slažu, te po pitanju jedne stvari imaju identičan stav - ne odobravaju način ishrane koji je Jelena odabrala za njene naslednike. I dok Dijana poštuje njene odluke, iako ne misli isto, njena majka ipak ima "svoja pravila".

Mnoge je zanimalo šta jedu Stefan i Tara, a odgovor na to pitanje Novakova supruga je dala u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“.

‒ U našoj kući primenjujemo veganski način ishrane, ali deca uvek imaju izbor. Stefan je do treće godine jeo meso ‒ otkrila je žena najboljeg tenisera sveta.

Deca često idu kod baka i deka, a samo jedan par vrlo poslušno prati šta im kažemo. Ne, to nisu moji roditelji (smeh). Dijana je jako poštena, i stvarno sledi instrukcije koje joj damo.

foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

S druge strane, majka Vera Ristić insistira na svom jelovniku o čemu Jelena kaže:

‒ Meni je u detinjstvu baka spremala krofne i kiflice, a moja mama želi da bude takva baka mojoj deci i onda imamo male sukobe. Ali, moji klinci obožavaju da idu kod njih i da jedu bakine specijalitete. Naročito vole kiflice sa sirom.

Dijana obožava da im pravi palačinke. Trudi se da unicima priprema omiljena jela, jer kao i svaka baka, obožava da im ugađa, ali se trudi da im sve sprema na zdraviji način.

- Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke!“, pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske“, otkrila je uz osmeh Dijana Đoković.

foto: NENAD KOSTIĆ, NEMANJA NIKOLIĆ, SHUTTERSTOCK

Čime se bave Jelenini roditelji?

Poznata ćerka ne deli na "Instagramu" fotke osoba koje su je podizale i usadile u nju tradicionalne porodične vrednosti, čak ih retko pominje i u intervjuima, pa je jasno da su roditelji Jelene Đoković striktni u odluci oko publiciteta i stava da se o njima u medijima ne raspreda.

Ipak, Jelena sa majkom neguje veoma blizak odnos, uprkos brojnim različitim stavovima.

"Moja porodica bila je dobrostojeća, pa smo bankrotirali, snalazili smo se, svašta smo proživeli. Na mišiće moje mame, uz ogromnu volju, želju i snagu da sestra i ja imamo ono što ona nije imala, obe smo otišle u inostranstvo da studiramo," ispričala je jednom prilikom Jelena.

foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Iako u intervjuima koje je davala nikada nije preopširno govorila o roditeljima, Jelena Đoković i danas koristi svaku priliku da istakne kako je upravo zahvaljujući ocu Miomiru i majci Veri stekla obrazovanje i samostalnost, ali i naučila da je porodica iznad svega

"Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima" , izjavila je Jelena.

Ime Vere Ristić poslednjih godina počelo je da se intenzivno pojavljuje u medijima. Doduše, ne zbog toga što joj je ćerka udata za najboljeg sportistu planete, već zbog činjenice da se firma, na čijem je čelu, bavi izgradnjom „ozloglašenih“ mini-hidroelektrana po Srbiji.

foto: Printscreen TikTok - fanklubdjokovic

"Moja majka se godinama ne bavi izgradnjom mini-hidroelektrana i nema nikakav uticaj na najnovije projekte koji se sprovode u zemlji. Žao mi je ako u Srbiji priroda trpi zbog stvaranja mini-hidroelektrana, jer to nije smisao održive energije. Uverena sam da niko iz moje porodice tome nije doprineo. Naprotiv. Kao porodica koja se deceniju bavi humanitarnim radom, sve napore usmeravamo ka našoj deci, učeći ih zdravim navikama i zaštiti i poštovanju životne sredine ," stala je Jelena u odbranu majke kada se našla na meti kritika onih koji se aktivno bore za zaštitu reka Srbije.

Ako je suditi po onome što je Jelena Đoković nedavno ispričala u emisiji kod Ivana Stankovića, reklo bi se da je njen otac Miomir neuporedivo manje ambiciozan.

FOTO: Printscreen RTS
FOTO: Kurir / Dado Đilas
FOTO: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

"Najviše računa o meni vodi moj tata, on je moj anđeo. I moja mama je tu, ali iz senke. Da nema nje koja sve to aminuje, on ne bi mogao da bude uvek moja podrška. Oni su tim. Meni je on kao melem za dušu. Svuda ga vodim. Sve što ja teško shvatim on meni to napravi kao pesmu, i onda može sve - rekla je Jelena i dodala:

Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama u Monaku, bez ičije pomoći. Tada sam zvala tatu i rekla: „Mislila sam da ovo mogu sama, ali ne mogu. Ne znam šta da radim.“ Samo je rekao: „Dolazim.“ Dao je otkaz i došao kod mene. Od tog trenutka nas dvoje pevamo dok se bavimo decom."