Imala 10 operacija kičme, 3 metalne pločice u vratu i izgubila je centimetar u visini: A u 62 godine izgleda kao avion

Paula Abdul, 62-godišnja umetnica, otkriva tajne ishrane i fitnesa koje stoje iza njenog izgleda i tela koje prkosi godinama

Objavljeno: 03.08.2024. 19:13h 19:46h
Foto: Brandon Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Paula Abdul otkrila je tajnu svog neverovatnog izgleda. Sa 62 godine, poznata pop zvezda i koreograf je i dalje u vrhunskoj fizičkoj kondiciji i oduševljava publiku nekoliko puta nedeljno u "Magic Summer Tour Nev Kids On The Block".

Na nedavnim nastupima, bivša sudija "American Idola" izgledala je senzacionalno u oskudnoj scenskoj odeći, od svetlucavih mini haljina do uskih bodija koji prijanjaju uz svaki centimetar njene zategnute figure.

Zvezda još uvek pleše uz sve svoje klasične hitove - uključujući "Cold Hearted# i "Straight Up" i sa lakoćom izvodi sve koreografije.

foto: Brandon Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Volim što mogu da komuniciram kroz muziku i ples i sve dok to mogu da radim, radiću to koliko god mogu“, rekla je za DailiMail.com. „Znate, biti na sceni je za mene srećno mesto“, dodala je ona.

Obožavaoci su oduševljeni njenim mladalačkim izgledom i živahnim nastupima, a mnogi su se oglasili na društvenim mrežama kako bi izrazili svoje obožavanje.

„Više ne stvaraju takve pop devojke“, rekao je jedan, dok je drugi napisao: „Izgleda neverovatno, OMG!“ „Impresioniran sam što ona i Dženet [Džekson] mogu da odrade više tačaka na sceni od najmlađih koji su danas tamo“, napisao je drugi. „Ono što je najimpresivnije je da je imala 10 operacija kičme, tri metalne pločice stavljene u vrat, a izgubila je centimetar u visini i još uvek može da igra tako. Većina ljudi ne bi mogla da ustane iz kreveta“, glasio je jedan komentar.

foto: Brandon Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na pitanje o hroničnim bolovima u leđima, koje je zadobila u avionskoj nesreći 1992. godine, Paula je rekla za DailiMail.com da je na „zaista dobrom mestu“ sa svojim zdravljem.

„Ne volim da kažem dijeta, ali se hranim na zdrav način koji uključuje mnogo elemenata iz alkalne dijete, jer moje telo, samo zbog povreda, nosi dosta kiselosti, pa se trudim da održim ravnotežu", objasnila je ona.

Kada je u pitanju njena svakodnevna ishrana, Paulina omiljena hrana su voće, povrće i kokosova voda.

„Pazim da jedem zdrave žitarice, tako da volim kinoju i umešam malo proteina“, rekla je ona. „Moji proteini potiču od bilo čega, od belanaca preko tofua, piletine do škampa, i mešam ih tako da imam odgovarajuću ravnotežu proteina i masti.“

Iako pazi šta jede, Paula se s vremena na vreme trudi da se prepusti. Ona uživa u veganskim picama da bi izbegla sir, i povremeno će jesti slatkiše, ali pokušava da ih svede na minimum.

„Za moje povrede i za održavanje svog tela što je moguće optimalnije, šećer nije nešto čemu mogu da se prepuštam mnogo“, rekla je ona.

foto: Brandon Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pevačica se ne opušta ni u teretani i trudi se da većinu dana u nedelji vežba, pored toga što izvodi svoje rigorozne plesne rutine na sceni. Paula počinje svoj dan u teretani sa 30 minuta kardio treninga, nakon čega sledi sat vremena treninga snage sa svojim ličnim trenerom.

Posle teretane, zvezda provede oko 90 minuta na koreografiji za svoju emisiju, a zatim provede oko sat vremena radeći izometrijske vežbe i istezanje sa fizioterapeutom kako bi zagrejala svoje telo pre nastupa.

Treneri Paulu stalno izazivaju novim vežbama usmerenim na različite mišićne grupe.

Osim dijete i vežbanja, Paulin jednostavan savet za fantastičan izgled je da nikada ne idete u krevet sa našminkanim. „Bez obzira koliko ste umorni ili koliko je sati, morate imati dobru rutinu lica“, naglasila je ona.

foto: Brandon Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Radim rutinu čišćenja i umijem lice otprilike tri puta da bih sve skinula.“

Iako je za sada fokusirana na turneje, Paula je rekla da je otvorena za različite mogućnosti, bilo da se radi o televiziji ili da se vrati svojoj prvoj ljubavi prema podučavanju plesa.

„Volim da budem učiteljica i još uvek koreografišem i to je samo nešto što je deo mene“, rekla je.

„Postoji toliko sjajnih novih talenata da sam naučila da ostanem student, jer za mene, ako ostanem učenik, onda ću nastaviti da budem dobar učitelj.

'Mislim da je to važno jer nikad nisi završio sa učenjem.'

Bonus video: