Nutricionistkinja otkrila 2 namirnice za ubrzavanje metabolizma: Primenite ih i gledajte kako se kilogrami tope

Ovo su 2 namirnice koje vam mogu pomoći da ubrzate metabolizam i smanjite kilograme, prema rečima nutricionistkinje.

Objavljeno: 03.08.2024. 11:41h
Foto: Shutterstock

O fermentiranoj hrani se u poslednje vreme mnogo govori zbog njenih neverovatnih zdravstvenih prednosti, posebno kada je u pitanju podsticanje metabolizma i pomoć pri mršavljenju.

Dodavanje ove hrane pogodne za creva našoj ishrani može zaista da poboljša varanje i način na koji naše telo apsorbuje hranjive stvari. Dijetetičarka Mišel Sari otkrila je najbolju fermentiranu hranu koja nam može pomoći da brže izgubimo nekoliko kilograma i brže pokrenemo metabolizam.

Jogurt

Jogurt je bogat probioticima, korisnim bakterijama koje podstiču zdrav crevni mikrobiom. Uravnoteženi crevni mikrobiom može da poboljša probavu, apsorpciju hranjivih stvari i da podrži zdravlje metabolizma, a sve to može da doprinese mršavljenju, piše "Indeks".

foto: Shutterstock

"Jogurt je izvrstan izvor probiotika. Takođe je bogat proteinima koji doprinose osećaju sitosti. Osim toga, jogurt osigurava kalcijum, neophodan za zdravlje kostiju, a povezan je s poboljšanim zdravljem probave i manjim rizikom od dijabetesa tipa 2", kaže Sari.

Kefir

Kefir je prepun probiotika koji pomažu u održavanju zdravlja creva i pospešuju varenje. Osim toga, visok sadržaj proteina u kefiru daje osećaj sitosti, a njegovi vitamini i minerali podržavaju zdravlje metabolizma. Osim toga, niskokaloričan je, što ga čini savršenim dodatkom našem planu mršavljenja.

foto: Shutterstock

“Kefir je pun probiotika koji pomažu u poboljšanju zdravlja creva. Ta je ravnoteža je ključna za bržu probavu i apsorpciju hranjivih stvari. Kefir je takođe bogat proteinima, podržavajući održavanje mišića i sitost, što može biti korisno za mršavljenje”, ističe Sari.

Uključivanje fermentirane hrane, poput jogurta i kefira, u našu ishranu može biti jednostavan, ali efikasan način za brže pokretanje metabolizma i potporu mršavljenju.