Nisam zainteresovana da budem zamrznuta: Glumica bi radije sramotno ostarila nego otišla pod nož, 3 lepotice je podržale

Glumica Suzan Sarandon kaže da je radoznala i želi da vidi kako će stariti, a ne da sprečava to botoksom ili plastičnim operacijama, a ove tri koleginice je podržavaju u odluci i dele njeno mišljenje

Objavljeno: 02.08.2024. 22:20h
Foto: Profimedia

U industriji koja je često opsednuta večnom mladošću, 77-godišnja holivudska ikona Suzan Sarandon ima drugačiji pogled na starenje i botoks koji je kao dašak svežeg vazduha. Dok je promovisala svoj najnoviji komični film, "The Fabulous Four", glumica je podelila svoj stav o tome da stari i da ne želi da izgleda „smrznuto“ sa botoksom.

Legendarnu glumicu su pitali da li više voli da stari „graciozno“ ili „sramotno“ tokom jednog intervjua: „Sramotno, kad više nemate šta da date“, izjavila je dobitnica Oskara bez trunke zadrške.

Zatim je objasnila da ne želi da igra na sigurno dok stari i želi da „ostane radoznala“: „Postoje dva načina da ostarite. Jedan je da pokušavate da sačuvate ono kako ste nekad izgledali i igrajte na sigurno. A drugi je da pokušate da ostanete radoznali i vidite šta će se desiti“, rekla je ona.

foto: Profimedia

Glumačka zvezda je zatim dodala da odbija da ubrizgava botoks jer nije „zainteresovana da bude zamrznuta“.

Suzan nije jedina glumica u Holivudu koja ima averziju prema botoksu i drugim kozmetičkim procedurama. Glumice poput Džulije Roberts, Salme Hajek i Kejt Vinslet ranije su izrazile svoje neodobravanje estetskih operacija.

Glumica Džulija Roberts je takođe ranije govorila o tome da želi da zadrži prirodan izgled kako stari.

„Žalosno je što živimo u tako paničnom, dismorfnom društvu u kojem žene sebi ni ne daju priliku da vide kako će izgledati kao starije osobe“, rekla je za Elle 2010. „Želim da imam neku ideju o tome kako ću izgledati pre nego što počnem da čistim bore. Želim da moja deca znaju kada sam ljuta, kada sam srećna, a kada sam zbunjena. Vaše lice priča priču... i to ne bi trebalo da bude priča o vašoj vožnji do lekarske ordinacije."

foto: Profimedia

Još jedna ikona na ekranu koja deli slične stavove je Salma Hajek, koja je za InStile 2010. rekla da misli da je strašno što mlade devojke „ubrizgavaju svašta u svoja lica i usne“.

„Bez hirurških podmlađivanja. Nema ni botoksa“, rekla je nakon što su je pitali da li bi razmislila o estetskoj hirurgiji. „Mislim da je strašno, ove devojke u kasnim 20-im ubrizgavaju sve i svašta u svoja lica i usne. Jedna mi je rekla: „Ako sada ubijem svoje mišiće, nikada neću dobiti bore.“ Možete li da zamislite?“

foto: Profimedia

Kejt Vinslet je takođe ranije pričala da ne bi popustila pred pritiscima da ode pod nož kako bi promenila svoj fizički izgled.

„To je protiv mog morala, načina na koji su me roditelji vaspitali i onoga što smatram prirodnom lepotom“, rekla je za The Telegraph 2011. „Nikada neću popustiti.“

Bonus video: