Sočne knedle sa kajsijama: Ne raspadaju se, a veoma jednostavno se prave

Donosimo vam najjednostavniji recept za knedle sa kajsijama koje se ne raspadaju.

Objavljeno: 25.07.2024. 22:47h
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 600 g kajsija
  • 200-300 g brašna
  • 1 jaje
  • prezle
  • vanilin šećer
  • ulje
  • šećer

Priprema:

Očistiti krompir, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo . Kajsijama izvaditi koščice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.

Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.

Bonus video: