Sofija, Rozga i Sloboda su pronašle tehniku da kamufliraju tanku i retku kosu: Sjajan metod za glamurozan volumen

Tanka kosa može da izgleda sa mnogo volumena ako znate da je negujete kako treba

Objavljeno: 24.07.2024. 12:56h 13:10h
Autor:
Foto: Foto: Ata

Svako ima drugačiji tip kose, što podrazumeva različite vrste održavanja i zahteva novi pristup nezi. Čak i tanka, fina kosa ima svoje prednosti, ali i mane, jer često može izgledati slabo ili neuredno, ma koliko je negovali.

Jelena Rozga, Sloboda Mićalović i Sofija Milošević su lepotice kojima je kosa i frizura zaštitni znak, a ne mogu se pohvaliti prirodnim volumenom.

Sloboda Mićalović ima dužinu kose do ramena, koja je idealna dužina da se postigne volumen uvijanjem ili viklerima. Ne eksperimentiše sa dužinom, a da bi dobila na volumenu izbegla je ravan bob, nego je uradila blagi prelaz, stepenasto. Tako da njena kosa ne izgleda beživotno i tanko.

foto: Kurir / Dragana Udovičić

Za to je zaslužno pronalaženje pravog načina nege i tretmana tanke kose ali i odabira nijanse koja će se savršeno slagati.

Da bi Sofijina tanka kosa izgledala puna volumena i sjajna, ona u farbanju ne koristi samo jednu nijansu, nego je blago šatirana.

foto: Instagram Printscreen / Sofiamilo_

Više tonova plave nijanse stvaraju jaču dimenziju. Jedna boja može izgledati isprano ili bledo nakon nekoliko pranja, dok blago šatirana kosa osim što dobija na volumenu, i nakon više pranja izgleda sveže. Boja koja je višedimenzionalna i koja ima više tonova daće tankoj kosi potrebnu punoću, a biće i lakša za održavanje.

foto: Kurir/Marina Lopičić

Jelena Rozga je nežna lepotica plavih očiju i svetle kose po kojoj je i prepoznatljiva. Kosu, posebno tanku, nakon svežih pramenova ili boje, prilično je teško održavati ako postoji veći kontrast između prirodne i nove boje. Zbog toga se preporučuje da se dodaje plava boja između korena i ostatka kose, kako biste napravili postepeni prelaz. Tankoj kosi će se tako dati punoću, produžiti vreme do sledeće posete frizeru.

Jelena koristi boju koja se lako održava. Svetlo plava, ali ne vuče na belo pa samim tim izgleda da je deblja dlaka.