Jedva imao za koru hleba, pa mu žena plaćala: Najpoželjniji dasa Holivuda neće da čuje za drugu, a 47 godina su u braku

Jedan od najvećih dasa Holivuda u braku je 47 godina. Njihova čelična ljubavna priča je prava inspiracija i prikaz skladnog odnosa.

Objavljeno: 19.07.2024. 18:31h
Autor:
Snimanje filma "Pravednik 3" sa Denzelom u glavnoj ulozi, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Denzel Vošington najveća je zvezda filma "Gladijator 2", a već decenijama slovi za jednog od najpoželjnijih muškaraca na svetu. Unatoč udvaranjima najvećih svetskih lepotica, njega ne zanima niko osim njegove supruge Polete.

Vošington će ove godine proslaviti svoj 70. rođendan, no i dalje je jedan od najpoželjnijih muškaraca na svetu.

Holivudski veteran i dobitnik dva Oskara, za filmove "Slava' i 'Dan obuke", sada je svojoj biografiji dodao i dugoočekivani "Gladijator 2" u kojem će glumiti rimskog moćnika Makrinusa.

Mnogi se slažu da je upravo Denzel Vošington tajni sastojak koji će pozvati milione u bioskope da pogledaju nastavak kultnog filma Ridlija Skota, a društvene mreže preplavile su njegove fotografije sa snimanja ovog filma.

foto: Profimedia

Iako se nalazio u snovima brojnih znanih i neznanih dama, Vošington je od 1983. u braku sa glumicom Poletom Pirson Vošington.

Ljubavna priča Denzela Vošingtona i njegove supruge

Par se upoznao na setu njegovog prvog filma, "Vilma" (1977), ali su prvi put razgovarali tek mesecima kasnije, na zabavi koju je organizovao zajednički prijatelj. Potom je Denzel pričao o predstavi koju planira da pogleda, a kada je otišao u pozorište - upoznao je Poletu.

Tada su otišli na prvi ljubavni sastanak, a ona je platila taksi jer glumac još uvek nije dovoljno zarađivao i jedva je preživljavao. Danas se često prisete tog spoja i pričaju koliko su im se životi promenili od tih dana.

foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Kako je Denzel svojevremeno priznao, tri puta ju je zaprosio dok Poleta konačno nije rekla "da", a venčali su se 25. juna 1983. nakon čega su dobili četvero dece: Džona Dejvida, Katju i blizance Oliviju i Malkolma.

Glumac danas ističe kako je za stabilnost i zadovoljstvo porodičnim životom u kojem uživa najzaslužnija njegova supruga.

foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Možete da kupite kuću, ali to je neće učiniti domom. Ne kažem da muškarac ne može od kuće napraviti dom, ali moja supruga je našu kuću pretvorila u dom, odgajila ovu predivnu decu, čuvala ih i žrtvovala se za njih, odradila je sav težak posao", rekao je jednom za magazin "Pipl".

foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Kada je 2019. primio nagradu Američkog filmskog instituta za životno delo, Vošington je rekao da "ne bi preživio" bez ljubavi i podrške svoje supruge.

"Ne bih bio živ bez Polete Vošington", poručio je.

Jednom prilikom rekao je da je "blagoslovljen najboljom ženom na svetu, koja nije samo lepa i divna supruga, već i dobra majka četvero dece, koja sve drži na okupu", piše "Glosi".

FOTO: AP
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bonus video: