"Imam 65 godina i želim da se razvedem! Ne mogu da čekam da on umre kako bih bila slobodna": Ispovest ove žene šokira

Šta se dešava kada žena ili muškarac žele da se razvedu nakon 40 godina braka? Koje su to misli koje ih pritiskaju?

Objavljeno: 10.08.2024. 09:26h 09:32h
Autor:
Foto: Shutterstock

“Kako izaći iz lošeg braka sada kad imam 65, a on 74 godine? Osećam se grozno, kao da bih svojim odlaskom napustila starca kojem će, kako stari, sve više trebati pomoć. Ponekad mislim da ću nakon njegove smrti napokon biti slobodna, ali ako ostanem s njim i ovako me bude izjedao, vrlo je verovatno da ću umreti pre njega. Je li prekasno za mene?” pitanje je postavljeno na Quori, platformi za deljenje iskustava i znanja, prenosi Moje Vrijeme

Na to pitanje joj je odgovorila žena koja je izvrsno opisala što znači loš brak i kakve posledice ostavlja na porodicu.

“I ja sam bila u jako lošem braku. Imala sam samo 20 godina kad smo se venčali. Sada sam napunila sedamdesetu. Suprug me celi život varao, a na našu svadbenu noć pred jutro je nestao s drugom ženom i nisam ga čula ni videla nekoliko dana. Kasnije sam ga ponovo uhvatila s tom ženom”, svedoči ova žena.

foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

"Bila sam mlada i glupa. Mislila sam, ako odem, to znači da sam neuspešna, da ne znam spasiti ni vlastiti brak. Zato sam ostala. Ne možete ni zamisliti šta sam trpela i sam sve preživela. Ne znam odakle ni početi. Njegove ljubavnice pretile su mi čak i oružjem, jedna mi je došla s mačetom. Uglavnom, dolazile su u našu kuću i pretile mi da će me ubiti ako ne odem”, otkrila je u odgovoru.

Stalno me vređao i bio je nasilan kako prema meni, tako i prema našem sinu, i fizički i verbalno. Moj sin, koji sada ima 45 godina, nema ni trunčice samopouzdanja, upravo zbog života u porodici gde je bilo nasilja”, objašnjava ona dalje.

Potom otkriva da je sada još i bolestan. “Moj suprug se razboleo od od hronične opstruktivne bolesti pluća pre otprilike 25 godina. Tako je bolestan da gotovo ništa više ne može sam. Uglavnom je vezan za krevet. Mrzim sebe zbog svega što se dogodilo i zbog toga što sam sve to dopustila. Krivim sebe što nisam otišla kad sam bila mlada i lepa”, ne krije nesrećna supruga.

foto: Shutterstock

Odlazak glavom bez obzira

“Ne želim ga više negovati. Ovisan je o meni, a toliko je gorčine u mom srcu. Grozno je i pomisliti i na to da želim da umre, jer bih mogla umreti pre njega. Protraćila sam život s ovim bezobzirnim čovekom i sada sam odlučila otići. Ostatak svog života želim provesti srećna i negde drugde. Sin i ja istražujemo opcije da se preselimo u neko manje mesto gde je život jeftiniji i gde bi nam bilo bolje”, napisala je.

Za kraj nas je ova sedamdesetogodišnja žena još jednom rastužila rečima: “Imam dogovoreno kod psihijatra jer svaki dan plačem i na rubu sam teže depresije, kao i veći deo svog života. Nemojte da to radite sebi, ako imate priliku bežite.”