Čovek koji ima milione, lepotu i zdravlje - ne može da kupi ono što mu najviše treba: Šok je kako danas živi Tom Ford

Tom Ford živi penzionerskim životom u mirnom delu Palm Biča dok mu društvo pravi njegov 12-godišnji sin. Ali zašto on nije zadovoljan time

Objavljeno: 19.07.2024. 12:36h 12:48h
Autor:
Foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Tom Ford na papiru ima 62 godine i penzioner je, ali on uopšte ne izgleda tako. Mišićav, zategnut sa tamnom kosom i preplanulim telom, raskopčanom košuljom koja otkriva mišićave grudi on izgleda kao da je u ranim četrdesetim. Ipak, njegove oči odaju tugu - jer to je čovek koji je 2021. izgubio ljubav svog života kada mu je suprug Ričard Bakli preminuo.

A kako danas živi Tom Ford?

Tom Ford danas živi povučenim životom na svom imanju u Palm Biču sa sinom Džekom koji imao oko 12 godina.

"Osećam se bizarno. Nemam partnera, nemam ni ljubavnika, nemam ni jednu odraslu osobu u svom okruženju. Po čitav dan samo slušam o Jutjubu, Mesiju i tim stvarima. Za mene je razgovor sa odrslom osobom retkost," ispričao je on prošle godine.

2022. godine Tom Ford se penzionisao kada je njegov poslovni partner pristao da otkupi deo njegove firme za 2 milijarde funti.

Na ovaj nagli korak naterala ga je smrt njegovog partnera Ričarda kojeg je Ford upoznao u liftu na modnoj reviji 1986. godine sa kojim je od tada bio nerazdvojan, piše gq-magazine.co.uk

foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bili su zajedno 35 godina, a u braku 9 godina, sve dok ih Ričardova smrt nije rastavila.

"Pre godinu dana sam morao da operišem koleno. Kada sam popunjavao obrazac pitali su me koga da pozovu ako mi se nešto desi. Bukvalno nisam imao koga da navedem.

Od kako je Ričard umro, Džek svuda ide sa mnom - mnogo se uplašio. Ne želi da se vozim avionom, plaši se da se avion ne sruši.

Tako smo odlučili da se preselimo za Palm Bič koji je blizu Njujorka i koji ne zahteva prevoz avionom. S druge strane, on tu može stalno da igra fudbal, tenis, da se svaki dan kupa u bazenu, ide u školu...

Meni je ovo mesto potrebno da se resetujem. U knjigama o vampirima sam pročitao da oni moraju svakih 150 godina da se zakopaju, kako bi se resetovali. Ovo je moje resetovanje pred treći životni čin."

foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Zašto ste se penzionisali kada je moda u pitanju?

"Dao sam sve od sebe što se mode tiče. Bio sam u tom poslu 35 godina. Danas imam 62 godine i računam da ću živeti do 82 godine. Voleo bih da narednih 20 godina provedem snimajući filmove. Moda je igra mlađih muškaraca.

S druge strane tu je i Ričardova smrt. Čoveče, nisam očekivao da će tog dana da umre. To nije kao na filmu: kada neko umre otvorenih očiju, ti mu pređeš rukama prek očiju i one se zatvore -ne. One se otvaraju. I ja sam morao da mu skinem burmu, da mu izvadim novčanik iz džepa, da mu skinem sat - osećao sam se kao da ga pljačkam.

foto: Profimedia

Tada sam shvatio da je naše vreme na planeti ograničeno."

Danas živiš "čistim životom", trezan si 14 godina. Kada si prestao da piješ, da se drogiraš?

"Alkohol je kapija za drogu. Moj sin još uvek ne zna ništa od ovog, ali moram da pričam sa njim jer on ima moje gene, englesko irske. Mi imamo predispoziciju za alkohol. Moj otac je bio veliki pijanac. Alkohol je samo početak. Kokain je popularan us vetu mode. Shvatio sam da je to problem kada sam počeo da se drogiram rano ujutru.

Zapalio bih cigaretu, uzeo kafu i kokain. Ali sma stao, jer da nisam danas bih bio mrtav. Imao sam terapeuta koji mi je pomogao. Trebalo mi je oko godinu dana da zaista prestanem. Onda sam dobio hrpu knjiga o alkoholizmu i počeo da čitam o etanolu i o tome kakav je otrov za tvoje telo. Shvatio sam da sam u fazi pravog alkoholizma. Ujutru bih halucinirao. Pomislio bih da ubijam mrave i um bi mi se zamračio."

foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Sada kada je napravio presek od onog čoveka od pre nekoliko godina, danas je Tom Ford spreman za nove izazove. Jer u životu je imao sve, a onda je shvatio da kada izgubiš ljubav, ništa više nije važno.