Strahinja aspolutno ništa nije jeo 5 dana, pio samo vodu uz par kašičica soli: Ljudi iznenađeni šta mu se desilo s telom

Strahinjin izazov ukupno je ispratilo preko milion ljudi, a njegovo telo tokom gladovanja je prolazilo kroz razne faze

Objavljeno: 18.07.2024. 13:37h 13:51h
Strahinja Radaković, Foto: Printscreen Instagram / radakovic2.0

Mladi atletičar Strahinja Radaković iz Veternika koji ima samo 19 godina, a već beleži sjajne rezultate na stazi, sproveo je veoma zanimljiv, ali zahtev i opasan, eksperiment - odlučio je da ništa ne jede 5 dana, već samo da pije vode uz poneku kašičicu soli, želeći da vidi kako će mu telo reagovati. Uspeo je da zamisao sprovede u delo, a mi vam detaljno prenosimo njegovo iskustvo.

Kako je Strahinjin eksperimetn prošao?

  • Prvi dan

Zbog odlaska na koledž je morao malo ranije da završi sezonu, te je odlučio da slobodno vreme iskoristi kako bi na razne načine testirao svoje telo, ali upozorio je sve da ovo nikako ne rade kod kuće na svoju ruku! Otkrio je da je na početku izazova imao 94 kg.

- Ovo je jedna o najrigorniznijih dijeta. Tokom pet dana samo ću piti vodu. Danas počinjem i o svemu ću vas obaveštavati. Ovu dijetu nemojte probavati kod kuće, niti išta slično, jer nije bezbedno. Tokom prvog dana sam popio oko 7 litara vode uz nekoliko kašičica soli, da se ne bi srušio negde - istakao je Strahinja na početku.

  • Drugi dan

Tokom drugog dana ustao je veoma rano i popio mnogo više vode, veoma često je išao u toalet, smatrajući da su počele promene u telu.

- Osećam se katastrofa, ustao sam kao pekar u 5 ujutru, ne pitajte ne ništa. Nisam mogao da ne izađem napolje, gde sam se istezao. Danas sam popio 10+ litara i WC mi je bio najbolji prijatelj. Izgleda da je krenulo čišćenje tela, kako je dan odmicao, sve sam se bolje osećao, čak sam otišao i da džogiram sa burazerom. Kako sam mislio, drugi dan je top prošao. Sve je u glavi, ali nikome ne bih preporučio da ovo isprobava bez pratnje doktora - rekao je mladi sportista.

  • Treći dan

I dalje se nastavilo rano buđenje, pio je mnogo više vode od prethodnih dana, ali je odlaskom u crkvu shvatio važnu stvar.

- Pijem vodu kao na takmičenju, a isto toliko se i znojim, a odlazak u WC ništa manje nije teško pao. Opet ista priča - ustajanje u pet kao pekar. Odlaskom u crkvu na nedeljnu liturgiju sam samo potvrdio svoju teoriju. Hrana nam nije, relano, toliko potrebna, koliko nam je potrebna Božija ljubav. Ovo je već 10. litar vode, a tek je tri popodne, tako da ne znam šta da vam kaže - istakao je atletičar.

  • Četvrti dan

Pretposlednjeg dana osećao je veliki umor, dok je vodu jedva mogao da pije.

- Ne mogu da verujem, uspeo sam da ništa ne ubacim u usta preko sto sati! Vau! Sve sam umorniji i samo mi se spava, a svaki gutljaj vode mi je gadniji i gadniji. Niste svesni koliko jedva čekam bilo šta da pojedem. Ovo nikako ne bi bilo humano da traje duže, i dalje vas molim da ne probavate kod kuće - upozorava.

  • Peti dan

Strahinja je otkrio da je nakon petodnevnog gladovanja izgubio oko 4 kilograma.

- Ovo je jedan od najvećih izazova koji sam ikada u životu doživeo - mentalna borba sa samim sobom čitavih pet dana! Kad sam stao na vagu, skontao sam da sam baš očistio organizam. Skinuo sam četiri kilograma za pet dana! Sad ću sebe da počastim tako jednom pljeskavicom! Drago mi je što je ovaj proces ispratilo mnogo ljudi, ali još jednom vas molim da ovo nikako ne probate, jer nije baš najzdravije - zaključio je atletičar za kog mnogi stučnjaci kažu da je veliki talenat, te da može izgraditi blistavu karijeru.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.