Kraljica Engleske prvo je bila ljubavnica: A onda je povukla 3 podmukla poteza koja su svet ostavila bez teksta

Dugogodišnja ljubavnica princa Čarlsa postala je kraljica Engleske i to je bio skandal koji nije mogao ni da se zamisli. Ovo je priča o Kamili Parker, kraljici Engleske

Objavljeno: 17.07.2024. 09:21h 09:38h
Autor:
Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Kamila je zvanično napunila 76 godina, a iza nje je burna godina koja joj nije donela mnogo sreće. Njen muž je dobio rak, snaja isto, a na Kamili je bilo da osvetla obraz kraljevske porodice i da radi duplo više. Nije bilo mesta za pedah i to je bila prva situacija u kojoj je Kamila Parker pokazala "od kojeg je materijala napravljena". Nije se slomila, kao što smo i znali da neće. Jer njen put do trona, bukvalno je bio preprečen sa toliko mnogo rizičnih situacija da je pravo čudo kako je došla do vrha.

Ovo je priča o kraljici Engleske, koja je prvo bila ljubavnica.

Kraljica Kamila na jednom od svojih dužnostifoto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Do momenta njenog krunisanja, Engleska je malo znala o svojoj budućoj kraljici. To je delom zato što nikada ne daje intervjue, a delom zato što ne otkriva mnogo u svojim postupcima, koji su standardno kraljevski, ali ne mnogo otkrivajući: o njoj znamo da voli konje i da ispunjava svoje dužnosti.

Nije bilo novinara koji je mogao da joj postavi pitanje o preljubi, o braku, o razvodu, o kraljevskoj porodici, o Čarlsu, o Dajani...

Kamila je rođena u južnom Londonu, u porodici Rosalind i Brusa, Kamila je u svom porodičnom stablu imala mnogo poznatih ličnosti – uključujući Alis Kepel, ljubavnicu Edvarda VII.

Ne zna se tačno čime su se bavili Kamilini roditelji, osim što se zna da su bili veoma bogati pa su Kamilu i njenu mlađu sestru i brata, Anabel i Marka (koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 2014. godine) odgojili kao plemiće, s ciljem da budu veoma ljubazni i razumni.

Školski drugovi opisuju Kamilu kao veoma optimističnu, srećnu i neopterećenu devojku.

Imajući u vidu da kraljevska porodica nikad nije bila toliko srećna, te da je kralj Čarls "rođen sa glavoboljom", može s pretpostaviti šta ga je privuklo ženi koja nema izraz lica poput buldoga koji liže koprivu.

U vreme kada je Kamila imala 17 godina i bila debitantkinja, vreme predstavljanja kraljici je završeno. Tako da je ona imala odrešene ruke da sama bira sebi partnera, a ona je izabrala princa od Velsa, kraljičinog sina.

Pitanje koje je godinama mučilo sve glasi: "Kada se Kamila toliko svidela Čarlsu, zašto je nije odmah oženio?"

Možda zato što nije bila dovoljno otmena, ili zato što nije izgledala kao princeza (nije tajna da Kamila nikad nije bila lepotica) ili zato što u vreme kada je upoznala Čarlsa 1971. godine, Kamila nije bila nevina.

foto: Profimedia

Zapanjujuće, zahvaljujući zanimljivoj knjizi Gilesa Brandretha, Charles & Camilla: Portrait of a Love Affair, znamo čak i datum kada je izgubila nevinost i s kim (bilo je to 27. mart 1965. sa Kevinom Burkom). Bilo je lepo biti prinčeva ljubavnica, bez obzira na prošlost, ali ne i njegova žena.

Bila je 1966. godina kada je Kamila upoznala Endrua Parkera Boulsa sa kojim se zabavljala naredni period. Čarls je želeo da je oženi krajem 1972, ali mu je zabranjeno. Prvi krug njihove veze se tada završio, i ona se udala za Parkera Boulsa 1973.

Zanimljiva je priča da se Kamila udala za Endrua Parkera jer nije mogla za Čarlsa. A s druge strane i Endru Parker je oženio Kamilu jer nije mogao da oženi princezu Anu s kojom je kratko imao aferu.

Kamila sa bivšim suprugomfoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bez obzira da li je njihov brak bio sklopljem iz čistog prijateljstva, razumevanja ili očajanja, oni su dobili dvoje dece i do dan danas, čak i nakon razvoda ostali su prijatelji.

Kamila je rodila decu i živela srećnim porodičnim životom, ali neka sila ju je vukla ka Čarlsu pa su 1979. godine ponovo bili ljubavnici.

Priča se da je Čarls poljubio Kamilu na balu, dok je negde u gužvi bio njen muž. Ali taj skandal je bio zataškan iz razloga je bilo reči o princu od Velsa.

Kada je Čarls izabrao svoj novi dom, svi su govorili da je to upravo jer je udaljen od Kamilinog samo 20ak kilometara.

Bilo kako bilo, 1981. godine Čarls ženi Dajanu Spenser. Narednih 5 godina se drži podalje do Kamile kako bi braku dao šansu. Međutim, Dajana je tvrdila da je Čarls oduvek bio zaljubljen u Kamilu, te da su se sastajali na konjskim trkama.

Kasnije su otkriveni njihovi tajni razgovori koji potvrđuju da su bili u vezi najmanje 3 godine i to u prvim godinama Čarlsovog braka sa Dajanom.

"U ovom braku nas je bilo troje," rekla je Dajana u intervjuu koji je obišao svet i koji je Kamilu javno deklarisao kao ljubavnicu.

Nakon tog intervjua koji je do dan danas najgledaniji ikad u istoriji britanske televizije, prvo su se razveli Kamila i Parker, a potom i Čarls i Dajana.

Te godine započinje velika mržnja prema Kamili. Svet ju je mrzeo isto toliko koliko je voleo Dajanu, a bog zna koliko su svi voleli Dajanu.

Mržnja prema Kamili pojačala se još više nakon pogibije princeze Dajane. A onda godinama kasnije, princ Hari je rekao kako je Kamila radila sve kako bi svoj imidž poboljšala, pa je čak bila spremna da njega i Vilijama blati, da bi sebe uzdigla.

I kada se bura tek malo slegla, Čarls je Kamilu uveo u društvo kao svoju pratilju, a potom i suprugu.

Narod se tešila činjenicom da ona može biti njegova žena, ali ne i kraljica, a onda je Elizabeta javno rekla da vidi Kamilu na svom mestu kao punopravnu kraljicu. I to se i desilo.

Dug put od ljubavnice do kraljice dokaz je da narod ima kratko pamćenje.

FOTO: Julie Edwards/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Parsons Media / Eyevine / Profimedia
FOTO: Parsons Media / Eyevine / Profimedia
FOTO: STEFAN ROUSSEAU / AFP / Profimedia
FOTO: James Shaw/Shutterstock / Avalon / Profimedia
FOTO: Victoria Jones-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Chris Jackson / AFP / Profimedia
FOTO: AKMG / Backgrid Australia / Profimedia
FOTO: AKMG / Backgrid Australia / Profimedia
FOTO: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia