Bio bez devojke 18 meseci, posle posete psihologu smuvao 3 godine stariju: Kažu zbog ovog Alkaraz ne može da zadrži žene

Sve ljubitelje tenisa čeka večeras spektakl - finalni meč na Vimbldonu, a za titulu se bore legendarni Novak Đoković i nezaustavljivi Karlos Alkaraz, koji trenutno ima neobičan pogled na ljubav

Objavljeno: 14.07.2024. 07:00h
Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Karlos Alkaraz, mladić od 21 godinu iz Španije, preti da postane jedno od velikih imena u svetu tenisa, a već sad je zauzeo prvo mesto na ATP listi. Iako postiže neverovatne uspehe, veoma je skroman i vodi vrlo povučen život. Sve je podredio karijeri, te ga devojke trenutno preterano ni ne zanimaju, reklo bi se.

- Kada se vratim kući zaboravim da sam profesionalni teniser. Dolazim kao potpuno normalan dečak. Novac? Moji roditelji se bave time. Ako treba da kupim sebi nešto od rekvizita za golf, to je potpuno normalno. Ali i dalje se borim sa njima da mi dopuste da kupim automobil - rekao je Alkaraz, koji ne voli da ga zovu po imenu, draže mu je da ga zovu Karlitos ili Čarli.

Naime, jednom pilikom je izjavio da nije imao partnerku 18 meseci, jer nije mogao da uskladi poslovne obabeze sa privatnim životom,kao i da se zbog toka najčešće dešavaju raskidi.

foto: Profimedia

Ali o vezi sa teniserkom Marijom Gonzales Himenez, koja je navodno bila njegova najveća podrška, dosta se pisalo i pričalo.

Himenez, koja je iz istog grada Murcije u Španiji kao i Alkaraz, nedavno je diplomirala prava na Univerzitetu u Murciji.

Deljenjem zajedničke strasti prema sportu, njena Instagram stranica takođe pokazuje da je aktivni član Teniskog kluba Murcija, lokalnog teniskog kluba u Španiji.

Međutim, njih dvoje su okončali svoju vezu još 2021. godine, nakon čega su Karlosa povezivali sa raznim damama, o čemu on nije pružao komentare.

Ipak, prošle godine su španski mediji izvestili da je Karlos pronašao novu ljubav. Radi se o 21-godišnjoj Loli Mirandel, francuskoj teniserki kojoj mnogi predviđaju blistavu karijeru.

Iako je Karlos jednom prilikom rekao da nije za kratke veze i da bi želeo da pronađe mirnu luku, očigledno mu to nije pošlo za rukom ni sa ovom lepoticom. Kako se piše u španskim medijima, ovaj dasa je danas slobodan, a nedavno se i sam osvrnuo na svoj ljubavni život:

- Da imam devojku i da me zamoli da igramo mešoviti dubl, morao bih da procenim mnogo stvari kako bih mogao da odlučim. Ako je sve u redu, zašto ne - izjavio je Karlos Alkaraz.

Put do uspeha

Karlos je rođen 5. maja 2003. godine u El Palmaru, Murcija, Španija. Poznat po svojoj izuzetnoj veštini, fizičkoj spremnosti i takmičarskom duhu, Alkaraz je već u ranim godinama karijere privukao pažnju ljubitelja tenisa širom sveta.

foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Počeo je da igra tenis veoma rano, inspirisan svojim ocem, koji je bio direktor lokalnog teniskog kluba. Već sa četiri godine, Karlos je počeo da trenira i pokazivao je izuzetnu strast i talenat za ovaj sport. Njegov potencijal je ubrzo prepoznat, te je počeo da se takmiči na juniorskim turnirima, gde je ostvarivao odlične rezultate.

Alkaraz je brzo napredovao kroz juniorski teniski rang, osvojivši brojne turnire i postavši jedan od najperspektivnijih mladih igrača na svetu. Njegova sposobnost da igra agresivno sa osnovne linije, kombinovana sa izuzetnom brzinom i fizičkom spremom, učinila ga je teškim protivnikom na svim podlogama.

Karlos Alkaraz je svoj profesionalni debi imao 2018. godine, sa samo 15 godina, i odmah je počeo da privlači pažnju svojim impresivnim igrama. Jedan od prelomnih trenutaka u njegovoj ranoj karijeri bio je osvajanje prvog ATP Challenger turnira u Trstu 2020. godine, čime je postao najmlađi šampion tog turnira.

foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Godine 2021. Alkaraz je postao najmlađi teniser koji je ušao u glavni žreb na Otvorenom prvenstvu Australije, gde je ostvario pobedu u prvom kolu. Tokom iste godine, osvojio je svoj prvi ATP turnir u Umagu, postavši najmlađi osvajač ATP titule od 2008. godine. Ovaj uspeh donio mu je dodatno priznanje i poštovanje u teniskoj zajednici.

Karlos je poznat po svom agresivnom stilu igre, sa jakim udarcima sa osnovne linije i izuzetnom sposobnošću kretanja po terenu. Njegova igra karakteriše se snažnim forhendom i bekhendom, kao i odličnim servisom. Pored toga, pokazuje izuzetnu mentalnu čvrstinu i sposobnost da ostane smiren u ključnim trenucima meča, što je posebno impresivno s obzirom na njegovu mladost.