Raskidali i mirli se zato što on neće da se ženi: Zbog njega slavni model ne može da se uda, veza im kao tempirana bomba

Veza Džejsona Stejtama i Rouzi Hantington Vajtli je kao tempirana bomba, svakog trenutka čeka da pukne. No, poznato je da pucaju i mire se jako brzo.

Objavljeno: 09.07.2024. 14:13h
Foto: Profimedia

Manekenka Rouzi Hantington Vajtli i glumac Džejson Stejtam, zajedno su više od deset godina.

Za to vreme su nekoliko puta uspeli da raskinu i pomire se, vere se i postanu roditelji. Jedino što se nije dogodilo je venčanje o kojem je manekenka dugo sanjala.

Spolja gledano, spoj tridesetšestogodišnje Rouzi Hantington Vajtli i predesetšestogodišnjeg Džejsona Stetama deluje neverovatno skladno.

foto: Profimedia

Poznate ličnosti principijelno ne oglašavaju detalje svoje veze i, za razliku od mnogih svojih kolega, ne nastoje da svoj lični život pretvore u profitabilnu emisiju. Žive mirno u luksuznoj vili na Beverli Hilsu sa sinom, ćerkom i dva psa.

U početku, skoro ceo svet nije verovao u ovu romansu, smatrajući je još jednom prevarom u holivudskom stilu. "Sve će se završiti brzo kao što je i počelo", predviđali su stručnjaci iz sveta slavnih. "Pa, ovo je očigledan PR koji je obojici potreban!" cinično su saželi, objašnjavajući da im je tako lakše da grade karijeru u SAD, pošto su oboje iz Velike Britanije.

Zlobnici često dođu do korena stvari, ali ovog puta su pogrešili. Rouzi i Džejson su zajedno već više od deset godina, nijedan PR ugovor ne bi mogao da opstane toliko dugo.

Bio je stariji od nje.

I Rouzi i Džejson su iz Velike Britanije, ali njihov sudbonosni susret dogodio se u SAD, u proleće 2010. godine, na muzičkom festivalu Koačela u Kaliforniji.

foto: Profimedia

Glumac je upravo raskinuo sa umetničkom kritičarkom Aleksom Zosmanovom, sa kojom je živeo četiri godine, i očigledno je tražio avanturu. Mlada, dugonoga manekenka bila je spremna da to pruži. Razlika od 20 godina mogla je da spreči mnoge stvari, ali svakako ne prijatan provod bez posebnih obaveza.

Ona ga je međutim pratila na svim velikim događajima, potvrdiv. U nekom trenutku, iz vedra neba, počela je da priča novinarima o svojim snovima o osnivanju porodice. Džejson nije delio entuzijazam svoje voljene dame i, kao tipičan brutalan čovek iz filmova, ćutao je. Da bi odvratio svoju devojku od takvih misli, pomogao je da pokrene njenu glumačku karijeru. U 2011. Hantington-Vajtli je igrala glavnu žensku ulogu u trećem delu Transformersa, zamenivši samu Megan Foks.

Međutim, pošto glumac nije bio spreman da se ženi, odlučio je da prekine vezu.

Zanimljivo je da je ubrzo nakon toga Hantington Vajtli odlučila da provede zabavan odmor na Ibici, gde je otišla sa svojim prijateljima. Devojke su se igrale po modernim plesnim podijumima i privatnim jahtama, sunčale i uglavnom se ponašale kao da nemaju momke...

foto: Profimedia

Nakon toga, par se ponovo povezao. Na Balmanovoj reviji, par se grlio i ljubio, ali je nakon godinu dana, par ponovo objavio da se razišao. Čini se da je problem bio isti, Rouzi je želela da se uda, Džejson nije ni razmišljao o ženidbi i porodiciu tom trenutku.

Nije poršlo ni godinu dana, a par je već ponovo potvrdio da je zajedno i da su srećni.

Fanovi su se nadali da će Stejtam, poučen iz gorkog iskustva, zaprositi Rouzi. Međutim, neustrašivi glumac na velikom platnu prepustio se prilično banalnom zadatku u životu.

Zajedno zauvek

Kada je Rouzi prestala da pritiska Džejsona, ostvario se njen najveći san. U januaru 2016. godine, manekenka je ponosno pokazala svoj masivni verenički prsten sa dijamantom na crvenom tepihu na dodeli Zlatnih globusa. Prema neimenovanim izvorima, akciona zvezda je kleknula na jedno koleno tokom romantičnog bekstva na Tajland.

foto: Profimedia

Ponuda za brak je samo pola bitke. Duge veridbe su uobičajena priča u Holivudu, koja se često završava svađama. Međutim, Hantington Vajtli i Stejtam su imali dobar razlog da ne žure u braku. U januaru 2017. godine postalo je poznato da model čeka dete.

Džejson fizički nije mogao da bude sa trudnom Rouzi svakog minuta. Glumac je završavao rad na osmom delu filmskog serijala "Brzi i žestoki" i trebalo je da ide na promotivnu turneju sa ekipom filma. Prema glasinama, manekenka nije želela da pusti svog verenika. Nije joj se dopalo što se zbližio sa koleginicom Šarliz Teron, koja nije mogla da uredi svoj lični život nakon raskida sa Šonom Penom.

Stejtam je navodno pokušao da smiri svoju verenicu: ubedio ju je da su on i Teron imali čisto poslovni odnos. Naravno, to se nije završilo na tome.

foto: Profimedia

Rouzi i Džejson su 24.juna 2017.godine dobili prvo dete, dečaka po imenu Džek Oskar. Ubrzo nakon rođenja bebe, svetski mediji počeli su da pričaju da će se venčati. Bilo je spekulacija da su to učinili tajno, međutim, ništa od toga se nije desilo.

U to vreme, jedan neimenovani izvor je samouvereno rekao da se nakon rođenja njihovog sina, odnos para pogoršao. Rouzi je počela da se potpuno posvećuje detetu, a Džejson je postepeno nestajao u pozadini.

Od tada je prošlo nekoliko godina. Slavni par je dobio ćerku Izabelu. Ko zna, možda će Džejson Stejtam odlučiti da jednog dana postane muž Rouzi Hantington Vajtli, ali zasad nije bilo nikakvih naznaka o venčanju i braku.

Pogledajte još fotografija slavnog para:

FOTO: IMP FEATURES / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: AP / Jordan Strauss

Bonus video: