Trikovi kako da nosite teksas pantalone tokom vrelih letnjih dana: Ključ je u ova 3 načina

Ukoliko vam je teško da nosite teksas leti, uz naše trikove promenićete mišljenje.

Objavljeno: 09.07.2024. 09:41h 09:46h
Foto: Shutterstock

Sada kada temperatura prelazi 35 stepeni, dame češće žele da nosi laganiju garderobu koja bi ih "rashladila". No, često u tom izboru veći fokus bude na praktičnosti nego na estetici.

Treba povesti računa i o tome, a ako vam je ostalo sve mrsko da nosite, odaberite dobar teksas u kojima možete istaći sebe u sofisticiranom svetlu.

Većina obično ima zamerke kako je teško nositi teksas zbog vrućine, ali postoje i trikovi koji vam mogu pomoći da se rešite tih muka, ukoliko baš ne možete da podnesete tople dane.

U nastavku vam donosimo načine putem kojih se možete istaći kroz teksas, ostajući rashlađeni, a pritom ne gubeći nimalo na estetici.

Boja tkanine

Teško je zapamtiti sve nijanse farmerki koje postoje danas, zbog dominacije plave. Da biste izgledali ne samo moderno, već i da se osećate ugodno u vrelim danima, izaberite svetle palete. Žuta, bela, roze i mnoge druge pastelne boje, za razliku od tamnih, neće apsorbovati sunčeve zrake. One će eliminisati pojavu neprijatnih vlažnih tačaka na tkanini i vizuelno osvežiti sliku.

Kombinacije sa laganim materijalima

Na primer, teksas suknje u kombinaciji sa lanenim košuljama ne samo da će stvoriti prelep izgled evocirajući stari luksuz, već će i učiniti da se osećate samouvereno pod užarenim suncem. Pamučni topovi savršeno će upotpuniti teksas šorts i stvoriti osećaj udobnosti zbog činjenice da ovaj prirodni materijal savršeno propušta vazduh i upija vlagu.

A gde bismo mi bili bez svilenih bluza. Svileni predmeti su neophodni za vruće vreme i stvaraju savršen grandž izgled u kombinaciji sa farmerkama.

Gustina tkanine

Kada birate teksas komade za letnju garderobu, obratite pažnju na gustinu tkanine. Letnji teksas je mekši i tanji od klasičnog tradicionalnog teksasa(tzv.zimskog). Ponekad sastav predmeta može uključivati i druga vlakna, kao što je lan, koji pruža odličnu ventilaciju i neće vam dozvoliti da se znojite.

Pravi stilovi

Važan uslov zbog kojeg će vaš teksas izgledati dobro tokom toplih dana je pravi stil. Fokusirajte se na krop modele i one koji otkrivaju više kože, što će doprineti rashlađenom osećaju.