Neodoljivo hrskavi čamčići sa ukusom dimljene slanince: Kažu da je najlepši doručak na Balkanu, ukus je prosto neopisiv

Recept za pitu sa ukusom dimljene slanine je vrlo jednostavan, ali se zato ukus dugo pamti

Objavljeno: 29.06.2024. 09:08h 10:22h
Foto: Printscreen Youtube - Bakina kuhinja

Pred vama je recept za doručak koji ćete doslovno obožavati, jer ukus obara sa nogu već pri prvom zalogaju i niko se ne zaustavlja samo na jedom parčetu. U mnogim domovima je omiljeni obrok u opuštenim jutrima tokom vikenda.

Sastojci:

  • 8 gotovih tankih kora
  • 200 gr sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 jaje
  • malo praška za pecivo
  • malo listića šunke
  • malo listića suve slanine
  • malo rendanog i kockice kačkavalja
  • 4 kašičice ajvara ili ljutenice
  • 1 jaje za nadev
  • ulje

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaje i pavlaku, a na kraju prašak za pecivo. Izmešati dok ne dobijete ravnomerne smesu. Prvu koru premazati uljem, zatim staviti drugu preko nje i takođe je premazati.

Saviti je u obliku harmonike i spojiti ivice, ostavljajući malo širine za četiri prsta, da bi dno bilo pokriveno. Na dno rasporediti sir, listiće šunke, suvu slaninu, kačkavalj, ajvar ili ljutenicu.

Potom u svaki ćošak stavite po jedno jaje, posolite ih i pospite sitno seckanim mladim lukom (zeleni deo). Prijanto!