Sočni kolač sa breskvama i borovnicama uz guglu sladoleda idealan je za letnje dane: Spreman je za 15 minuta
Spoj voća i grčkog jogurta da je jedinstvenu teksturu i savršen ukus
Izvor: Milica Krajnović
Nema lakšeg recepta od ovog za ukusni šareni kolač sa breskvama i borovnicama. Ovaj kolač najbolje je poslužiti topao uz kašičicu grčkoj jogurta ili kuglu sladoleda od vanile. Grčki jogurt se savršeno slaže sa kolačima i osigurava lepu i glatku teksturu , a daje izuzetnu sočnost. Sastojci:
- 180 g glatkog brašna
- 1 kašičica praska za pecivo
- Pola kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica ruma
- 2 jaja
- 60g maslaca (sobne temperature)
- 150g grčkog jogurta
- 100g borovnica
- 2 breskve (izrezane na ploške)
- 130g smeđeg šećera
- 1 kašičica smeđeg šećera za posip
Priprema: 1. Izmiksajte jaja, maslac i šećer 2-3 minute na većoj brzini tj. dok ne dobijete penastu strukturu 2. Dodajte rum i grčki jogurt. Nastavite miksati dok ne postane kremasto , još oko 1 minut. 3. Smanjute mikser i postupno dodavati brašno u koje ste stavili prasak za pecivo i sodu bikarbonu 4. Stavite kolač u kalup obložen pek papirom 5. Na vrh poslažite voće i pospite 1 kašičicom smeđeg šećera 6. Pečete 40-45 minuta na 18o°. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov 7. Poslužite ga toplog sa sladoledom 8. Ili ohlađenog s malo grčkog jogurta
Prijatno!
Bonus video: