Šta Nina Seničar kaže o roditeljstvu: Strašno se plašim razmaženih ljudi, odjednom ta deca imaju previše nekih prava

Nina Seničar udala se za američkog glmca sa kojim je dobila ćerku, evo šta ona kaže o roditeljstvu kako u Srbiji, tako i u Americi

Objavljeno: 24.06.2024. 16:18h 16:57h
Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Manekenka, glumica i voditeljka Nina Seničar i američki glumac Džej Elis pre gotovo pet godina postali su roditelji Nore Grejs. Iako se u javnosti često ne pojavljuju zajedno, što je dovelo do toga da se u domaćim medijima nagađa o njihovom odnosu, par je već godinama u skladnoj vezi.

Sada je lepa Nina progovorila o roditeljstvu i načinu na koji vaspitava svoju naslednicu:

"Ja se strašno bojim razmažene dece, razmaženih ljudi se generalno strašno bojim"rekla je ona, pa dodala kakav odnos prema deci treba da bude i šta je to što ona smatra razmaženošću.

"Ako sam ti spremila za večeru piletinu, pirinač i povrće a ti nećeš da jedeš, ti onda nemoj, ješćeš sutra za doručak ono što ti ja budem dala za doručak". Objasnila je da je ovo bolji metod nego da podilazite deci kao što mnogi od nas rade: " Pile moje hoćeš sad da ti napravim palačinke".

Ona smatra da je i to u redu, ako se dogodi jednom ili ponekad, ali retko, kad su deca recimo bolesna.

Nina smatra da je veliki problem današnjeg društva, ne samo u Srbiji, već generalno, to globalno ne poštovanje roditelja i nastavnika, zapravo autoriteta.

"Odjednom ta deca imaju previše nekih prava, s tim ćemo tek da se suočimo kad oni postanu ljudi. U Americi ima taj pokret kao "gentle parenting" ( nežno roditeljstvo ) i stalno se priča o emocijama. Ja sam prva za to da se detetu govori volim te, da se cmače i ljubi, ja sam takva prema svom detetu, ali mora da postoji granica i da se zna kad se roditelj sluša."

Takođe je istakla da svi mi učimo kako da budemo roditelji i nekada uradimo nešto pogrešno, pa se posle kajemo, ali smatra da je to normalno i da svi prave greške.

Bonus video: