Jelena Dokić smršala 20 kilograma za 10 meseci: "Samo sam se pridržavala ove 4 stvari"

Jelena Dokić je objavila na Instagramu kako je uspela da smrša za 10 meseci punih 20 kilograma i navela da je najvažnije to da je ona srećna

Objavljeno: 20.06.2024. 08:50h
Foto: Printscreen/Instagram

Jelena Dokić se godinama borila sa depresijom što je uslovilo i povećanje kilaže, a sada je uspela da smrša 20 kilograma i to za 10 meseci, a ovu veliku promenu pokazala je i na Instagramu.

"Ovde se radi o ZDRAVLJU, a ne o VELIČINI. Toliko mi je pitanja stiglo kako sam uspela da smršam.

Gubitak težine nije bio prioritet, to je samo nusprodukt brige o mom zdravlju. Zapamtite da nisam stručnjak, a ovo je ono što je meni uspelo.

foto: Printscreen/instagram

Dakle, evo o čemu se radi:

Nisam brzo smršala, izgubila sam 20 kilograma za nešto manje od 10 meseci. Ništa brzo.

Nije bilo dijete i nisam brinula o broju na vagi. Imam porodičnu istoriju dijabetesa i visokog krvnog pritiska i počela sam da imam visok krvni pritisak. Takođe, bila sam veoma troma i nisam imala dovoljno energije za svoj veoma užurban način života. Nisam imala energije i morala sam to da promenim.

foto: Printscreen/Instagram

Evo nekoliko malih stvari koje sam uradila:

  1. Prestala sam da jedem kasno uveče, posebno stvari kao što su hamburgeri, pica, pomfrit i deserti jer su me činili tako tromom kada bih se probudila, posebno zbog ranog jutarnjeg posla i letova. Tako da više ne jedem teške obroke noću i ne jedem posle 19 časova.
  2. Sada jedem više salata i supa za obroke kao pileću cezer salatu ili paradajz supu sa hlebom od punog zrna. Ova vrsta obroka me ne čini tromom.
  3. Sada pijem više vode i smanjila sam sokove, čak i dijetalne.
  4. Dodala sam i šejk u zamenu za obrok.

Takođe više vežbam, i to je sve što sam uradila za ovo vreme. Uradite ono što je najbolje za vas, jer svako je drugačiji na svoj način."