Brz ručak koji se pravi za 10 minuta i nije uopšte tešak za varenje, idealan za vrele dane: A ovo mu daje poseban ukus
Pred nama su tropske temperature, zato vam donosi recept koji se veoma lako sprema od tikica i mesa, a ukus je neodoljiv
Izvor: Ivana Bogićević
Brz ručak od tikvica i mesa oduzeće vam jako malo vremena za pripremu, a možete imati obrok za dva dana. Lep je i topao i hladan, mirođija mu daje izvanredan ukus.
Sastojci:
- ulje
- crni luk
- 500gr mlevenog mesa po izboru
- začini: so, biber,ljuta i slatka paprika
- 50 gr paradajz pelata
- 3 tikvice
- 3 jajeta
- 100 gr feta sira
- 300 ml jogurta
- beli luk
- mirodjija ili kopar
- 1 svež paradajz
Priprema:
Sipajte u tiganj 3 kašike ulja i dinstajte 2 iseckane glavice crnog luka oko 5 minuta. Zatim dodajte meso i začine, te sve dobro izmešajte. Ostavite da se malo prokrčka, pa stavite i paradajz pelat. Pržite sve zajedno još 5 minuta i smesa je gotova.
Potom 3 srednje tikvice izrendajte, pa ih u vatrostalnoj posudi sjedinite sa mesom.
Umutite u posebnoj činiji jaja, dodajte izgnječen beli luk, feta sir, jogur, mirođiju i sve lepo izmeštajte, da se sastojci dobro sjedine. Dobijeni preliv sipajte preko mesa i tikvica. Odozgo poređajte kolutove paradajza i stavite u rernu
Peći oko 40 minuta na 180 stepeni.
Uživajte u divnom ukusu!