Brz ručak koji se pravi za 10 minuta i nije uopšte tešak za varenje, idealan za vrele dane: A ovo mu daje poseban ukus

Pred nama su tropske temperature, zato vam donosi recept koji se veoma lako sprema od tikica i mesa, a ukus je neodoljiv

Objavljeno: 19.06.2024. 18:09h 00:42h
Brz ručak od tikvica i mesa koji nije težak za varenje, Foto: Printscreen Youtube - JECA SVAŠTARICA

Brz ručak od tikvica i mesa oduzeće vam jako malo vremena za pripremu, a možete imati obrok za dva dana. Lep je i topao i hladan, mirođija mu daje izvanredan ukus.

Sastojci:

  • ulje
  • crni luk
  • 500gr mlevenog mesa po izboru
  • začini: so, biber,ljuta i slatka paprika
  • 50 gr paradajz pelata
  • 3 tikvice
  • 3 jajeta
  • 100 gr feta sira
  • 300 ml jogurta
  • beli luk
  • mirodjija ili kopar
  • 1 svež paradajz
foto: Printscreen Youtube - JECA SVAŠTARICA

Priprema:

Sipajte u tiganj 3 kašike ulja i dinstajte 2 iseckane glavice crnog luka oko 5 minuta. Zatim dodajte meso i začine, te sve dobro izmešajte. Ostavite da se malo prokrčka, pa stavite i paradajz pelat. Pržite sve zajedno još 5 minuta i smesa je gotova.

Potom 3 srednje tikvice izrendajte, pa ih u vatrostalnoj posudi sjedinite sa mesom.

Umutite u posebnoj činiji jaja, dodajte izgnječen beli luk, feta sir, jogur, mirođiju i sve lepo izmeštajte, da se sastojci dobro sjedine. Dobijeni preliv sipajte preko mesa i tikvica. Odozgo poređajte kolutove paradajza i stavite u rernu

Peći oko 40 minuta na 180 stepeni.

Uživajte u divnom ukusu!