Recept za omiljenu namirnicu Đokovića koja poboljšava rad mozga i daje mu neverovatnu snagu: Pravi od SAMO 2 sastojka

Nikada ne biste pomislili da je ovo, kako kažu, jedna od nezaobilaznih namirnica u jelovniku Novaka Đokovića

Objavljeno: 17.06.2024. 09:54h 10:32h
Novak Đoković, Foto: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Najbolji teniser svim vremena Novak Đoković veliku pažnju, pored iscrpnih treninga, posvećuje i svom načinu ishrane, kao i odabiru namirnica koje će se naći na njegovom tanjiru. Iako su masnoće često izbačene iz njegovog menija, posotji jenda namirnica koja je veoma dragocena - gi puter.

Ovaj prečišćeni maslac, omiljen među sportistima poput Noleta, donosi ne samo bogatstvo ukusa već i niz zdravstvenih benefita.

Gi puter je dragoceni saveznik koji se preporučuje za dugovečnost. Smatra se da doprinosi poboljšanju apsorpcije hranljivih materija, podržava rad mozga i nervnog sistema, a čak i „podmazuje“ vezivno tkivo, čineći telo fleksibilnijim.

foto: MPG / imago sportfotodienst / Profimedia

Kako da ga napravite kod kuće?

1. Priprema maslaca: Počnite sa neslanim, visokokvalitetnim maslacem. Lagano zagrevajte maslac u loncu dok se ne otopi. Uklonite belu penu koja se formira na površini.

2. Proceđivanje i dodavanje arome: Kada se maslac otopi i postane proziran s blagom orašastom aromom, ohladite ga i procedite kroz gazu. Sipajte ga u teglu i dodajte začinsko bilje po želji za dodatne arome.

3. Skladištenje i upotreba: Čuvajte gi puter na sobnoj temperaturi u tamnom prostoru. Zahvaljujući visokoj tački dimljenja, idealan je za prženje, pohovanje, pripremu supa i variva, kao i za dodavanje umacima.

FOTO: VEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: VEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: Dufffotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: STAR INFLUX LA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: preentscreen/Instagram
FOTO: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ova namirnica je pravi dragulj ishrane, ali naravno kao i uvek, obavezno vodite računa o količinu koju konzumirate, jer sve što je previše, nije dobro.

Stil / Krstarica