Obavezno ga napravite
Sočan i moćan kolač od mladih tikvica: Ako niste znali, ovo povrće može i ovako da se iskoristi
Oduševićete se kad ga probate. Tikvice koje koristite moraju da budu bez koštica
Autor:
Sastojci:
* 150 g šećera * 50 g omekšalog maslaca * 1 kašičica ekstrakta vanile * 1 jaje * 250 g brašna * 1 kašičica praška za pecivo * prstohvat cimeta * 250 rendanih i oceđenih tikvica * 125 g iseckanih lešnika ili oraha
Glazura:
* 175 g šećera u prahu *15 g omekšalog maslaca * 15-20 ml mleka
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite kalup za pečenje.
2. U velikoj posudi izmiksajte šećer, maslac, ekstrakt vanile i jaje. Umešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Smesi dodajte izrendane i dobro isceđene tikvice i seckane lešnike ili orahe.
3. Sipajte smesu u kalup i pecite oko 30 minuta.
4. Sve sastojke za glazuru izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte je po hladnim kolaču i uživajte.