Obavezno ga napravite

Sočan i moćan kolač od mladih tikvica: Ako niste znali, ovo povrće može i ovako da se iskoristi

Oduševićete se kad ga probate. Tikvice koje koristite moraju da budu bez koštica

Objavljeno: 10.06.2024. 12:20h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 150 g šećera * 50 g omekšalog maslaca * 1 kašičica ekstrakta vanile * 1 jaje * 250 g brašna * 1 kašičica praška za pecivo * prstohvat cimeta * 250 rendanih i oceđenih tikvica * 125 g iseckanih lešnika ili oraha

foto: Shutterstock

Glazura:

* 175 g šećera u prahu *15 g omekšalog maslaca * 15-20 ml mleka

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite kalup za pečenje.

2. U velikoj posudi izmiksajte šećer, maslac, ekstrakt vanile i jaje. Umešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Smesi dodajte izrendane i dobro isceđene tikvice i seckane lešnike ili orahe.

3. Sipajte smesu u kalup i pecite oko 30 minuta.

4. Sve sastojke za glazuru izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte je po hladnim kolaču i uživajte.