Osnovni recept za domaću supu koja krepi dušu i telo: Naše bake su verovale da nema boljeg leka od ovog

Donosimo vam osnovni recept za domaću supu za koju su naše bake verovale da krepi dušu i telo.

Objavljeno: 22.05.2024. 18:16h
Foto: Shutterstock

Naše bake su verovale da nema boljeg leka od domaće, kokošije supe koja prema njihovom mišljenju krepi dušu i telo.

Nezaobilazni početak svakog kvalitetnog ručka, vrlo jednostavna za pravljenje, ne zauzima puno vremena i ne traži puno kulinarskog talenta, a donosi mnogobrojne benefite za zdravlje celog organizma svih generacija. Supa je postala podrazumevana navika, koju tek kada ne konzumiramo makar jednom dnevno, počinje da nam nedostaje. Iako najvoljenija u zimskim mesecima, podjednako je važna i korisna tokom čitave godine.

Sastojci:

  • 2 litra vode
  • 2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
  • 3 srednje šargarepe
  • 3 srednja paškanata
  • 1 glavica crnog luka
  • malo svežeg lista peršuna
  • malo testenine za supu
  • začin i biber

Priprema:

U šerpu sa 2 litra vode dodajte pileća leđa ili dva pileća bataka. Zatim stavite na ringlu. Dok se voda zagrejava iseckajte 3 srednje šargarepe, 3 paškanata na kolutove, a 1 glavicu crnog luka na četvrtine.

Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat vremena. Kada se sve skoro skuvalo, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu.

Dodajte domaće rezance i svež peršun, kao i začin C i biber i kuvajte još 15 minuta.

Bonus video: