PILETINA SA 4 VRSTE SIRA: Ukus kao iz restorana, meso je mekano, a svaki zalogaj ukusniji od prethodnog
Ovaj ukusni ručak postaje omiljeni svima koji ga probaju
Objavljeno: 15.05.2024. 11:57h
12:11h
Autor:
Autor:
Piletina je uvek dobar izbor za ručak, a kada je pripremate sa 4 vrste sira, ne postoji osoba koja se ne oduševi. Budite spremni da će neke domaćice da vam traže recept.
Potrebno je:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 180 g kisele pavlake
- 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle. Poređajte u vatrostalnu činiju. Otopite na tihoj vatri kiselu pavlaku pa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro sjedinite. Skinite sa šporeta i dodajte začin, pa mešajte da se sjedini sve. Polovinu smese sipajte preko mesa, pa naređajte još jedan red mesa i preko pavlaku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, dok ne porumeni. Služite toplo. Bon appetit!
( L. V. )