Jako brzo se prave
POLPETE OD TIKVICA IZ RERNE: Poslužiti ih tople uz grčki jogurt u koji ste dodali malo soli i belog luka
Sezona je tikvica, sad su najlepše, koristite ih u ishrani što više jer su izuzetno zdrave
Objavljeno: 08.05.2024. 14:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 5 tikvica
- 150 g gaude
- 150 g prezli
- 2 jajeta
- so, biber
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Tikvice izrendajte (na rende za krompir), posolite ih i pustite da odstoje 20 minuta da pustile višak vode. Pomešajte ih sa 150 g rendane gaude i oko 150 g prezli. Ubacite dva jajeta i začine (so, biber, a ko voli ljuto, može da stavi i malo čilija u prahu) i izgnječena dva čena belog luka.
2. Ruke pospite s malo prezli, kašikom zagrabite smesu pa oblikujte šnicle. Slsžite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe.
( N.B. )