ODLIčan ručak

Šnicle milaneze: Od ovih sočnih komada mesa već nam ide voda na usta

Gotovo meso poslužite uz krompir-pire ili kuvani pirinač i salatu po izboru

Objavljeno: 01.06.2024. 09:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 1/2 l soka od paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika biozačina
  • pola kašike origana
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Šnicle dobro izlupati kuhinjskim čekićem, svaku uvaljati u brašno pomešano sa suvim začinom od povrća.

2. Zagrejati ulje na tiganju i propržiti ih sa obe strane.

3. Šnicle poređati u nauljenu vatrostalnu posudu, preliti ih sokom od paradajza i posuti origanom. Staviti ih u rernu i peći 30 minuta na 200 stepeni, nakon toga smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još oko 15 minuta.

4. Poslužite uz krompir-pire ili kuvani pirinač i salatu po izboru.