JELENA ŽIGON JE PRED SMRT DOŽIVELA JEZIVU TRAUMU: Kad joj je ćerka OVO stavila u GROB svi su se SKAMENILI od bola

Poslednje godine života Jelene Žigon obeležila je velika trauma od koje se nikad nije oporavila.

Objavljeno: 10.04.2024. 10:06h
Foto: Printscreen Youtube / Sve što mi pripada - Zvanični kanal

Odlazak čuvene glumice Jelene Žigon ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. Premnula je 10. aprila 2018. godine nakon kraće bolesti, u 85. godini. Na večni počinak ispratili su je njeni najdraži, a tom prilikom, njena ćerka Ivana Žigon u njen grob je spustila knjigu "Tražim pomilovanje", Desanke Maksimović.

Ženi koju je najviše volela uputila je potresne oproštajne reči:

foto: Printscreen Youtube / Biblioteka Dr Dusan Radic

‒ Izvornice, ljubavi naša, poklanjamo ti knjigu poezije jer, kada si se probudila u bolnici, otvorila oči i videla ovu knjigu, ozarila si se i na tome ti hvala.

Tri godine pre smrti doživela je veliku traumu

Jelena Žigon doživela je veliku traumu 2015. godine kada je u njen dom upao provalnik. Naime, glumica je bila sama u kući, a provalnik je na nju fizički nasrnuo.

foto: Prntscreen Youtube / BKTVNews Video

- Bio je veoma jak, ali mlađi čovek. Gurno me je i maltretirao, držao za vrat i sve vreme je govorio: "U redu je Jelena, neću vas ubiti". Valjda je to rekao kako ne bih vrištala - ispričala je tada vidno potresena glumica.

Kako je glumica otkrila, on je od nje tražio svo zlato koje ima u kući.

foto: Kurir / Marina Lopičić

- Nisam mogla da mu odgovorim jer me je prigušio, pa je počeo da obija fioke. Uzeo je novčanike sa stola, nešto novca što imam - ispričala je tada Jelena Žigon.

foto: Kurir / Dragan Kadić

Inače, Jelena se ostvarila u velikom broju uloga, a proslavila se ulogom Jelene u "Žikinoj Dinastiji".

Jelena je bila u braku sa glumcem Stevom Žigonom sve do njegove smrti 2005. godine, a sa njim ima kćerku Ivanu, takođe glumicu, i sina Nikolu, slikara.

Bonus video: