NAJJEDNOSTAVNIJA ČOKOLADNA TORTA S PIŠKOTAMA BEZ PEČENJA I KUVANJA: Kremastije poslastice od nje nema, topi se u ustima

Najlakša i najukusnija torta sa piškotama koju morate probati što pre!

Objavljeno: 12.03.2024. 21:31h 22:27h
Autor:
Najlakša i najukusnija torta sa piškotama, Foto: Printscreen Youtube - Home Made Recipes

Čokoladna torta sa piškotama je jedna od najkremastiji poslastica koje se ikada probali, a ukoliko se ljubitelj ovakve vrste slatkiša - recept pred vama će vam postati omiljen. Pravi se neverovato lako i vrlo je izdašna, a ukus je izvanredan.

Sastojci:

  • 1 l slatke pavlake
  • 400 g tamne čokolade
  • 160 g mlečne čokolade
  • 4 pakovanja piškota
  • 2 šlag krema od čokolade
  • mleko za umakanje piškota
foto: Printscreen Youtube - Home Made Recipes

Priprema:

Slatku pavlaku možete da koristite i biljnu i mlečnu, mada za ovu tortu bolji je izbor mlečna.

Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ali da ne proključa.

Dok čekate izlomiti svu čokoladu u jednu veliku posudu. Vrelom slatkom pavlakom preliti čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje je raditi uveče za ujutro ili ujutro za popodne.

Posle hladjenja dobro umutiti mikserom. Dodati zatim šlag krem, tako u praškastom stanju, pa sve zajedno umutiti.

foto: Printscreen Youtube - Home Made Recipes

Piškote podeliti na tri dela.

Možete slagati na tacnu, al preporučujemo kalup ili tepsiju.

U mleko možete po želji dodati kafu ili rum. Isto tako u fil možete da dodajete lešnike, orahe, seckate bananice, šta god da volite. Ukoliko volite jači ukus piškota, onda pravite pola mere fila.

Posle slaganja i mazanja, ostaće vam deo krema za premazivanje gornjeg dela torte. Naime, kad se ohladi, okrenite je na tacnu i dodajte preostali fil.

Fil takođe držite u frižideru.