Savršen ručak
Testenina sa pečurkama i spanaćem
Kada se ovoj italijanskoj mešavini doda i paradajz, dobija se ukusno jelo kom nećete odoleti
Autor:
1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi i dobro ocedite.
2. Šampinjone očistite, operite i po želji iseckajte. Praziluk očistite i isecite na kolutove. Spanać očistite, operite, osušite i sitnije isecite. Paradajz operite i isecite napola. Gorgonzolu isecite na tanje kriške.
3. Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite praziluk i šampinjone. Dodajte spanać i zajedno dinstajte.
4. Umešajte paradajz, gorgonzolu i testeninu, pa posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem i soja-sosom.
5. Semenke suncokreta propržite u tiganju bez ulja dok ne dobiju zlatnobraon boju. Rukolu operite, osušite i sitno isecite. Jelo prebacite u vatrostalnu posudu, pospite semenkama i rukolom i pospite ruzmarinom.