RECEPT JEDNOSTAVAN, A UKUS SAVRŠEN: Pomešajte kuvanu šargarepu sa ova 2 sastojka i dobićete najlepšu salatu na svetu

shutterstock-786216619.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 5 - 6 čena belog luka
  • 2 kašike sitno isečenog peršuna
  • sok od 2 limuna
  • 3 - 4 kašike maslinovog ulja
  • po ukusu soli i bibera
shutterstock-198833690.jpg shutterstock-198833690.jpg
Foto: Shuterstock

Priprema:

Očistiti šargarepu i iseći na kolutiće. Naliti vodom, dodati kašičicu soli i pustiti da provri. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 minuta da šargarepa omekša, ali da se ne skuva potpuno. Procediti i staviti šargarepu u ledenu vodu. Ohlađenu šargarepu ocediti od viška vode i staviti na kuhinjski papir da je osušite.

Dok se šargarepa kuva, očistiti beli luk i iseckati što sitnije možete. Staviti u jednu posudu. Peršun oprati, pa i njega sitno iseckati i dodati belom luku. Iscediti sok iz limuna, dodati so, biber i maslinovo ulje i umutiti sve zajedno sa žicom za mućenje.

Osušene šargarepe staviti u veću posudu sa poklopcem, preliti mešavinom limuna i ulja, sve dobro promešati i ostaviti, najbolje preko noći, na hladnom mestu. Pre upotrebe dobro protresti ili promešati i poslužiti.

Napomena: Veoma je važno da vam šargarepa bude potpuno hladna pre nego što prelijete sa prelivom.

This browser does not support the video element.

Dragana Mirković posle koncerta se slikala sa fanovima više od sat vremena Izvor: Kurir

Osvežavajuća salata od šargarepe postaće vaš omiljeni dodatak glavnim jelima! Jednostavan recept za ukus koji će prijati vašim nepcima...