KAKO SE PRAVI NAJBOLJA SMESA ZA PALAČINKE, BEZ GREŠKE: Ovo pravilo određuje koliko JAJA i BRAŠNA ide u SMESU
Mnogi ne znaju kako se pravi najbolja smesa za palačinke i prave ogromnu grešku.
Izvor: Milka Đukić
Palačinke su svima omiljena poslastica i gotovo da ne postoji osoba koja ih ne voli. Dobra stvar je što se brzo spremaju, ne iziskuju mnogo namirnica, te u svakom trenutku mogu da se priprme. Međutim, uprkos tome što je priprema veoma jednostavna, mnogi prave veliku grešku, te dolaze u situaciju da im palačinke budu žilave i da ne ispadnu kako treba.
Majstori za ovu poslasticu znaju određene cake, sa kojima nema greške, a glavna tajna krije se u smesi.
Кoliko jaja dodati u testo?
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti meru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
Takođe, trik koji ja koristim i sa kojim nema greške, jeste da mi smesa ne bude previše gusta. na taj način, palačinke će biti tanje i mekše.
Uživajte u savršenim palačinkama!
Bonus video: