Predobra
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA KOJOJ NEMA RAVNE: Starinski recept uspeva čak i početnicima
Od nje će zamirisati cela kuća i svi će da vas pitaju kad će biti gotova
Objavljeno: 10.02.2024. 12:28h
Autor:
Autor:
Sastojci za testo:
*1/2 kg brašna *1 jaje *2 žumanceta *1 šolja ulja *1 šolja mleka *1 kašika suvog kvasca *2 kašike šećera *prstohvat soli *malo mleka
Fil:
*250 g šećera *3 dl vode *300 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Kvasac potopiti u mleko s malo šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, prstohvat soli, ulje i nadošli kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.
2. Fil: prokuvati šećer s vodom (ako je gusto, dodati malo vode). Kad provri, dodati orahe. Filovati kore, a zatim uviti u rolat. Ostaviti da odstoji još 1 sat.
3. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Prohlađen rolat posuti šećerom u prahu.
Bonus video:
( N.B. )