Mađarski specijalitet
SEKELI GULAŠ: Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo ukusno jelo za ručak
Uz njega poslužite pire ili kuvani krompir
Objavljeno: 19.02.2024. 14:24h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 3 veće glavice luka
- 1/2 kg kiselog kupusa
- 300 g svinjskog filea
- ulje, so, biber
- malo začinske paprike
- 1 list lovora
Priprema:
1. Luk oljuštite i sitno iseckajte. Iseckani kiseli kupus po potrebi isperite pod mlazom hladne vode i ocedite ga. Meso operite i nasecite na kocke.
2. U loncu ili većoj šerpi na vrućem ulju, mešajući, prvo propržite luk, dodajte list lovora, a potom i meso isečeno na kockice. Propržite ga da postane rumeno (15-20 minuta). Posolite ga i po želji pobiberite.
3. Kad je pečeno, dodajte kupus, malo aleve paprike i promešajte. Možete dodati kocku supe (tada manje solite). Poklopite i dinstajte još 15-20 minuta.
( N.B. )