Mađarski specijalitet

SEKELI GULAŠ: Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ovo ukusno jelo za ručak

Uz njega poslužite pire ili kuvani krompir

Objavljeno: 19.02.2024. 14:24h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 veće glavice luka
  • 1/2 kg kiselog kupusa
  • 300 g svinjskog filea
  • ulje, so, biber
  • malo začinske paprike
  • 1 list lovora
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Luk oljuštite i sitno iseckajte. Iseckani kiseli kupus po potrebi isperite pod mlazom hladne vode i ocedite ga. Meso operite i nasecite na kocke.

2. U loncu ili većoj šerpi na vrućem ulju, mešajući, prvo propržite luk, dodajte list lovora, a potom i meso isečeno na kockice. Propržite ga da postane rumeno (15-20 minuta). Posolite ga i po želji pobiberite.

3. Kad je pečeno, dodajte kupus, malo aleve paprike i promešajte. Možete dodati kocku supe (tada manje solite). Poklopite i dinstajte još 15-20 minuta.