Obožavamo ga

BOSANSKI LOKUM: Kako se pravi keks koji mnoge podseća na neka stara dobra vremena

Suvi keks koji se bukvalno topi u ustima

Objavljeno: 19.02.2024. 18:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

*250 g maslaca *7 kašika ulja *7 kašika šećera *brašno *šećer u prahu *vanilin šećer

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Penasto umutite maslac, ulje, šećer i jednu kašičicu vanilin šećera. Zatim dodajte brašno, da bude gusto toliko da se ne raspada i dobro zamesite testo.

2. Kad se masa ujedini, oblikovati valjak debljine prsta, seći lokume na jednake delove i staviti ih da se suše u rerni na 100 stepeni (prilikom sušenja ne smeju da požute!).

3. Kad se ohlade, uvaljati u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom.