Lako za pravljenje
GRIZ-ALVA SAMO ZA ONE KOJI VOLE SLATKO UZ KAFICU: Zašto ne biste napravili malo drugačiji desert nego inače
Odušviće vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu
Objavljeno: 20.02.2024. 09:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1/2 kg griza
- 1/2 kg šećera
- 1/2 l mleka
- 100 g iseckanih oraha
- 250 g maslaca
Priprema:
1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.
2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.
3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.
( N.B. )